woensdag 13 oktober 2021

Update Billie (ace Yecla) en Doeka (ace Douca) & eerste buitenlandse reis.

Billie (ace Yecla)  is al bijna twee jaar bij ons, toen zij hier eind 2019 arriveerde kwam zij in een stabiele roedel terecht. Onze oude Seppe was de leider en ace Tobias werd haar beste vriend die haar alles leerde. Billie was zijn schaduw en net zoals Tobias een makkelijk en vriendelijk hondje. Toen Tobias onverwacht overleed had Billie het moeilijk, daarom besloten we in volle coronatijd voor een nieuwe metgezel te gaan. Zo kwam Doeka (ace Douca) vorig jaar in juli bij ons. In het begin was het even zoeken, Doeka was heel bang. Ons vertrouwde ze vlug en ook met Billie klikte het na een tijdje. Doeka bleef wel bang hebben voor vreemde mensen en honden, maar omdat er door corona geen volk over de vloer kwam was dit geen probleem. Als er toch iemand in de tuin kwam bleef ze blaffen en grommen en vertrouwde ze het niet.  Spijtig genoeg is dat nu nog altijd het geval. Ze voelt zich helemaal niet op haar gemak als er vreemden zijn en ze blijft blaffen.  Maar voor ons is zij perfect, heel aanhankelijk en echt lief.

Eind vorig jaar stief ook onze oude Seppe. Ondertussen vormen Billie en Doeka een onafscheidelijk duo. Ze gaan samen op jacht in de tuin, op zoek naar ratten en muizen. In september zijn we met z’n vieren (mijn man en ik met de twee honden) naar Bretagne geweest. We hadden er een huisje gehuurd. Het is 100% meegevallen ondanks het feit dat de honden niet graag met de wagen rijden. Billie en Doeka zijn echte strandratten geworden, alleen in de zee gaan is er niet bij. Uit eten gaan met hen is geen probleem en als het niet te druk is kunnen we hen zonder problemen los laten lopen.

Wij hopen dat wij nog heel lang mogen genieten van onze twee viervoeters en wij willen Ace/shin bedanken dat wij voor hen mogen zorgen. Ook veel respect voor al het werk dat door iedereen van de organisatie  wordt gedaan.

 

Groetjes van Ria, Drรฉ en Billie & Doeka


Doeka

Billie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten