dinsdag 1 juni 2021

Tommie (ACE Curro 14563)

Tommie (ACE Curro) is nu bijna 4 maanden bij ons. Hij woont al een paar jaar in NL, maar moest herplaatst worden. Wij wilden graag een hondje uit Spanje, maar vonden dat ook wel spannend omdat het onze eerste hond zou worden. Dus toen bleek dat er een hond in NL herplaatst moest worden, gaf dat ons de mogelijkheid om eerst kennis te maken met Tommie. Bij het kennismaken waren we meteen verkocht. Onze grootste zorg was hoe hij met onze 5 cavia’s, die een grote open bak in de woonkamer leven om zou gaan. Dat bleek vanaf het eerste moment geen enkel probleem te zijn.

Omdat Tommie last heeft van verlatingsangst, werden we door de vrijwilligers van ACE van te voren in contact gebracht met een hondentrainer. Met zijn tips kunnen we Tommie nu zonder problemen een paar uur alleen laten. Inmiddels zijn we ook begonnen met een basiscursus voor honden en blijkt Tommie het heel leuk te vinden om allerlei opdrachtjes uit te voeren voor snoepjes. Nu moeten we wel een beetje oppassen dat hij niet te dik wordt van al dat trainen.

Tommie is een echte knuffelkont die met het koude weer van de afgelopen weken liever binnen is dan buiten. Hij vermaakt zich binnen kostelijk met het verplaatsen van zijn kluiven in huis van beneden naar de 1ste verdieping en naar zolder en weer terug. We zijn heel blij met onze nieuwe huisgenoot.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten