vrijdag 4 december 2020

Tomas

Gisteren ging het even minder goed met onze bange Tomas. We hadden ondanks het mistroostige weer een fijne natte wandeling op Haspengouwse moddergrondgrond achter de rug.

Wanneer we thuis komen moet de voordeur altijd helemaal open anders durft onze held niet naar binnen ("macho" staat er nochtans in zijn Spaans paspoort). Hij had heel goed uitgekeken, 2 keer naar links en 3 keer naar rechts, vooraleer hij de drempel overstak maar van de schrik kwam hij toch nog in botsing met de paraplubak die hij niet had zien aankomen... Tomas probeerde nog te ontsnappen maar raakte verstrikt in de lijn.... Resultaat: 3 dagen paniekbeheersing achteruit. (De paraplubak staat vanaf nu in de garage want T heeft een olifantengeheugen.)

En vamorgen was het oorlog in onze straat. Er wordt een huis gebouwd en er werd vlak na het ontbijt een lading kiezel geleverd. De chauffeur van de enorme vrachtwagen klapte de laadbak niet erg subtiel dicht. Een enorme klap! Onze Tomas tuimelde uit zijn zetel van de schrik, hij stoof recht naar de slaapkamer op zoek naar een veiliger plek, zijn groot slaapkussen,  ik vond hem terug met zijn achtersteven naast en zijn kop onder het bed....

Intussen is hij weer zalig rustig (zie foto).

Een eventuele hint voor adoptanten van een even groot bangerikske : een zetel met een zachte schapenvacht erop en de TV op 810 (bij Proximus), Klara continuo. Je mag zelf ook meegenieten en bij Tomas werkt het keer op keer.

(Wordt vervolgd)

Groeten,

Jeannine



Geen opmerkingen:

Een reactie posten