vrijdag 13 maart 2020

Dagboek van Fabienne - COVID-19 : Onze refugio blijft voorlopig gesloten voor bezoekers,...


Beste mensen allemaal, 

Zo hallucinant, die Corona epidemie, en al die wereldwijde maatregelen om ze in te perken. Ook wij hier in Spanje worden volop getroffen, en we weten niet waar het zal eindigen. Een ergere nachtmerrie kan je je niet indenken, maar we zitten er midden in, en hoe we er ook over denken, hier moeten we ook weer door,…Sinds gisteren hebben we onze refugio voor onbepaalde tijd gesloten voor het publiek, om de bezoekers én onze mensen te beschermen, en niet te vergeten onze viervoeters, zodat zij hun dagelijkse verzorging kunnen blijven krijgen. Wij rekenen er op dat niemand het ons in deze uitzonderlijke tijden kwalijk zal nemen. Wij moeten allen samen sterk staan om deze storm te trotseren.

Geen enkel huisdier vormt een besmettingsgevaar voor de mens. COVID-19 kan hen niet ziek maken, en zij kunnen ons niet besmetten. We kregen hiervan een officiële bevestiging van de Spaanse overheid, van het Colegio de Veterinarios. Zonet werd hier in Spanje ook de noodtoestand afgekondigd. Wij wachten nu op nadere berichtgeving over wat dit voor ons en onze viervoeters inhoudt. 

Ondertussen blijven wij op post, om zoals altijd goed te zorgen voor diegenen die onder onze hoede zijn. We hopen dat we gauw opnieuw mogen overgaan naar een normaal leven, want dat op zich bevat al meer dan genoeg uitdagingen,…

We houden jullie zeker op de hoogte van verder nieuws.

Sterkte allemaal, en zorg goed voor jezelf, je familie, je lieverds,…

Fabienne en team Spanje



Geen opmerkingen:

Een reactie posten