zaterdag 1 februari 2020

Wereld Galgo Dag Gent 2 februari 2020



+++ DELEN +++ DELEN +++ DELEN +++
MANIFESTATIE IN GENT OP 2 FEBRUARI 2020
NAAR AANLEIDING VAN WERELD GALGODAG
WAAROM?
Op zondag 2 februari gaat een stille optocht door in het centrum van Gent om aandacht te vragen voor het leed van de Spaanse windhond en om een einde te vragen van de jacht met galgo’s en andere rassen, dit naar het voorbeeld van vele Spaanse en andere Europese steden.
WAAR?
We verzamelen vanaf 13u30 aan het Woodrow Wilsonplein te Gent, dit is aan Gent Zuid. Je kan ter plaatsen de petitie tekenen. Na de groepsfoto vertrekt de optocht om 14u00 voor ongeveer een uur aan een matig tempo.De optocht eindigt weer aan het vertrekpunt, Woodrow Wilsonplein.
WEES ERBIJ!
Dit is een unieke gebeurtenis, mis het niet. Breng zoveel mogelijk hondjes mee, want hoe meer honden, hoe groter de aandacht! Breng gerust spandoeken mee met teksten tegen de mishandeling van de galgo en tegen de jacht ermee, maar hou het netjes.
PRAKTISCH
Parking: Betalend parkeren kan onder het Woodrow Wilson plein (Parking Gent Zuid), aan de Reep of onder het Sint-Pietersplein.
Openbaar vervoer: Er zijn gratis P&R parkeermogelijkheden in Oostakker van waar je met de bus (76, 77, 78) op 15 minuten naar het Woodrow Wilson plein komt of P&R The Loop/Flanders Expo via tramlijn 1 (halte Flanders Expo) naar het stadscentrum op 30 minuten of overstappen in Gent Sint-Pieters, hier gaat tram 2 rechtstreeks naar Gent Zuid.
ALGEMEEN
Wil iedereen zich voorzien van poepzakjes zodat we alles netjes achterlaten! Alle honden verplicht aan de leiband! Er zijn korte stukken waar we langs de rijweg moeten stappen, we houden ons aan de verkeersregels en lopen daar op het voetpad. We mogen geenzins het verkeer en het openbaar vervoer hinderen. Het grootste deel van het parcours is autovrij. Tot slot vragen we met aandrang, zoals met het stad duidelijk overeengekomen, om het parcours achter de organisatoren te volgen en niet in individuele groepen. De politie zal per fiets begeleiden en controleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten