maandag 6 februari 2017

Pablo ( Santino )

Pablo is ong. 3mnd geleden bij ons gekomen via Denise van der Net, die ik ken van het Dierenasiel Eindhoven waar zij, net als ik, vrijwillige hondenuitlaatster is. Ik zag Pablo, destijds nog Santino, via haar FB en ik was meteen verkocht; te meer omdat ik al een zwak heb voor afgedankte, verwaarloosde of mishandelde honden. Na overleg met mijn gezin hebben we definitief gekozen voor Pablo met als voorwaarde dat t ook zou klikken met onze andere twee honden: een Rottweiler-reu (Zandor) van 11 en een kruising Boerenfox (Lollie) van 14. Na de 1e kennismaking op neutraal terrein en daarna nog een keer binnen bij ons leek het best wel goed te gaan dus zagen we verder geen problemen en zo is het tot nu toe nog steeds! Pablo is met ons ( gezin + de rest van de honden) naar Texel geweest en wat een plezier dat hij heeft gehad! Wat een heerlijk, blij, vrolijk hondje!
Afgezien van het feit dat Pablo in het begin wat angstig was voor vanalles en nog wat en iedereen is dat nu erg veranderd maar nieuwe dingen of m,ensen vindt hij altijd nog spannend maar dat vinden we helemaal niet erg en houden er rekening mee.
Onze Zandor is zijn "afgod" en wordt enkele malen per dag helemaal zijn bek schoongelikt, soms tot ergernis, maar na 1 grom snapt Pablo het en gaat dan maar weer weg.
Met Lollie heeft Pablo niet zoveel maar ik denk dat dat deels komt omdat ze bijna doof en blind is en ze zo het hondengedrag niet hoort en ziet.
Onze kinderen (tweeling van 16,5) zijn ook gek met Pablo en hij past dan ook heel goed bij ons gezin.
Op lange werkdagen kom ik tijdens de lunch naar huis om de honden uit te laten en verder komen ze echt niks tekort; lekker wandelen en rennen in de bossen of op de hei of een "snuffelwandeling' tussendoor (gelukkig is wandelen een grote hobby van me en ga ik met Pablo soms nog een extra wandeling doen)
We hebben vanaf het begin afgesproken dat we Pablo gewoon z'n gang laten gang maar wachten nog steeds af wanneer hij nou bij ons op de bank komt liggen; dat durft hij nog niet....wel op t bankje voor de raam en hij wil ook echt wel lekker gekroeld worden maar sommige dingen vindt hij nog te spannend.

Ons Pablootje/ Pablotiekaatje/ Pablotie enz. wacht me iedere dag "lachend"op , hij waakt ook nog eens goed, hij luistert goed (Als hij tenminste niet nog ff gauw e.o.a. spoor ruikt) eet wel poep..aaarrgghh..heeft soms een kort lontje wat betreft andere honden maar hij is goed te corrigeren met mijn stem dus al met al een heel fijn hondje dat gewoon oud bij ons mag worden en waar we waarschijnlijk nog veel plezier van zullen hebben!!!

Met vriendelijke groeten,
Monique Werkhoven-Boeren

Pablo en ik

netjes wachten op een lekker toetje

met z'n 3en lekker smullen

ons Pablootje close-up (wat een knapperd, he!)

Pablo in 1 van de mandjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten