donderdag 2 februari 2017

Aankomst woensdagnacht Schiphol

Vijf prachtige honden kwamen aan: Bart, Heno, Nessi, Miguel en Richard

Dit is Bart, een en al beweeglijkheid, dus ook geen scherpe foto. 

Heno voelde zich gelijk thuis bij zijn nieuwe baasjes

Kleine Nessi krijgt een leuke hondenvriend.

Miguel met zijn prachtige oren, op weg naar het geluk.

Dit leuke, kleine manneke mag in opvang in Nederland.





1 opmerking:

  1. Met Miguel (hij heet nu Tygo) gaat het heel erg goed (aangekomen op Schiphol in de nacht van 1 op 2 februari). Wat een lieve hond! De eerste nacht heb ik beneden geslapen bij hem en Roeby die we al hadden. Als ik de kamer uit ging moest hij een beetje huilen.
    Met de dag laat hij meer zijn eigen karakter zien. Gisteren hebben de 2 voor het eerst samen in huis gespeeld!
    Ik kreeg het idee dat Tygo eigenlijk heel goed luistert en absoluut geen hond is die wegloopt. Dus heel voorzichtig heb ik het "loslopen" aangemoedigd. Eerst de riem op onze voorstraat af en toe eens laten vallen, maar hij deed totaal geen poging om weg te lopen. Na angstvallig de deuren dicht gehouden te hebben “per ongeluk” de deur een stukje open laten staan en zelf naar buiten gelopen en toen kwam hij mee naar buiten, maar toen ik weer naar binnen ging kwam hij ook direct weer binnen (zonder dat ik hem hoefde te roepen).
    Toen, na een wandeling, de riem maar eens loslaten ter hoogte van de buren 2 huizen verderop. Toen schrok ik een beetje, als een gek ging hij rennen op en neer op de stoep, wat kan hij hard rennen!! Maar hij deed geen poging om weg te lopen. En bij onze voorstraat liep hij keurig naar de voordeur. Dat nog een keer gedaan na een wandeling alleen iets verder weg van ons huis, ging prima.
    Hij liep bijna onze voorstraat voorbij, maar hij draaide zich om en liep heel gauw naar de voordeur (hij weet waar hij woont)! Eigenlijk heeft hij de verkeerde naam gekregen want "Flits" had veel beter bij hem gepast!! ;) Uiteindelijk hebben we hem gisteren, op een gebied waar geen verkeer is en alleen maar paden en grasland, losgelaten (wel na meenemen van een tennisbal waar hij helemaal idolaat van is) en gegooid met de tennisbal. Wat ging dat goed en wat luistert hij goed. Ik heb hem in een paar keer gooien kunnen leren dat ik de bal niet van de grond oppak maar dat hij hem in mijn hand legt en dat doet hij nu ook prima! Van begin af aan probeer ik hem aan de voet te laten lopen en dat begint hij nu ook aardig te leren. En dat allemaal binnen een week tijd, wat een vorderingen!
    Al met al een ideale, snel lerende hond en dan ook nog ontzettend lief en aanhankelijk ('s avonds wil hij heel graag op schoot of tegen me aan op de bank liggen). Wij blij en hij blij.
    Bedankt en hartelijke groeten Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen