dinsdag 5 juli 2016

Mica, Ace hond

Op 4 maart, vandaag 4 maanden geleden, hebben wij Mica opgehaald op Schiphol.
Vanaf de eerste minuut was het of ze altijd al geweten had dat wij haar kwamen halen.
Ze liep mee aan de riem of ze nooit anders had gedaan, was niet bang voor geluiden, auto’s en mensen en ging direct de auto in waar ze nieuwsgierig en rustig naar buiten bleef kijken.
Thuis heeft ze eerst de tuin verkend, een plas gedaan en binnen liep ze ook rustig alles te verkennen. Ze was ook direct zindelijk! Knap hoor.
Haar kussen wist ze snel te vinden en ze ging heerlijk liggen, óf ze wist dat dit voor haar was!
Echt prachtig om te zien als je 8 jaar op een dakterras en bijna 2 jaar in het asiel hebt gewoond!
Het hele weekend was ze rustig en nieuwsgierig naar alles. Ze luistert goed en ze liep met 3 dagen al los, gezellig met de roedel mee. Geen probleem met honden buiten.
Dit werd anders toen op dinsdag mijn oppas honden weer kwamen logeren.
Ze duldde er binnen, geen een bij mij in de buurt. Ze werd erg agressief, trok haar lippen op en viel ze aan. Haar ogen puilden zowat uit. Vechten was het soms tot bloedens toe.
Het kostte me veel energie om alles in goede banen te lijden. Een muilkorfje aangeschaft, een traphekje geplaatst tussen de kamer en bijkeuken zodat ik de honden kon scheiden.
Ook viel het me op dat ze nogal mager was en heel veel ( normaal uitziende)ontlasting had per dag. Ze viel dan ook de eerste weken erg veel af.
Ik heb alles laten testen, bloed- urine- en ontlasting. Bloed en urine waren gelukkig goed, maar in de ontlasting zaten diverse parasieten die er niet hoorden o.a. Giardia.
Daarvoor kreeg ze een speciale wormenkuur en ook speciaal voer. Volgens de Dierenarts was haar darmwand zws wat aangetast zodat er weinig voedsel kon worden opgenomen.
Ze kreeg daarom haar eerste Vitamine B12 injectie. Binnen een dag had ik een andere Mica. Ze was veel vrolijker en zelfs heel lief naar andere honden!
Dat veranderde helaas weer na een dag of twee, maar de verandering was echt onmiskenbaar!
Toen iedere week een Vitamine B12 injectie en na 3 weken nog een wormen kuur. Daarna bleek de ontlasting gelukkig schoon en de Vitamine B injecties kreeg ze nog een week of 10. Ook voor de zekerheid nog een keer laten testen op Leishmania ed. Gelukkig ook deze testen waren allen weer negatief!
Nu is Mica helemaal beter verklaard en zijn we gestopt met de injecties. Ze is vrolijk, vind elke hond even lief, ook tijdens het uitlaten en ze zit zelfs samen met een andere hond bij mij op de bank. Ze is een echte knuffelkont!
Het is leuk om te zien hoe ze de hele puppie en adolescenten periode in zeer versneld tempo heeft doorgemaakt. Ook gaat ze nu veel meer spelen met andere honden dwz achter elkaar aan rennen. Maar spelen zo als in elkaars nekken bijten of in de poten en liggen rollen, dat doet ze nog niet. Maar ze is wel erg nieuwsgierig als ze dit andere honden ziet doen. Dat komst vast nog wel. Ook speelt ze graag met haar balletje, bijtring en ook de Kong vind ze fantastisch.
 
Ik zou haar na de eerste dag al niet meer hebben kunnen missen en de beginperiode..ach dat had ik al een beetje ingecalculeerd. Ziekte bij een oudere hond, Mica is 10 jaar, kan je wel een beetje verwachten alhoewel deze parasieten bij elke hond kunnen voorkomen, ook in Nederland! En ja dat vechten met andere honden. Dat was best moeilijk een paar weken, maar ik heb vanaf het begin geweten dat het wel goed zou komen. Buiten ging het immers ook goed!
En het gaat goed. Ze is echt een Kanjer en zoooo lief!!!!
In het najaar vlieg ik naar Spanje om hondjes op te halen. En ik wil dan een hondje in opvang te nemen, als de grote drukte van de oppashonden achter de rug is.
Ace wat doen jullie een goed werk!!! Ben blij dat ik een heel klein steentje kan bijdragen met de vliegclub en het sponsoren van een hondje en een bijdrage kan doen als er een stakkerdje geopereerd moet worden. Dank jullie wel voor alles en graag tot ziens in november!
 
Atie van Muijlwijk

Mica, Ace hond 






Mica en Dushi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten