woensdag 6 juli 2016

Het levensverhaal van Bes, de Chow Chow,....

Het verhaal van BES, de Chow Chow.
Zoals mensen een levensverhaal hebben, zo heeft elk dier dit ook. Dat van Bes is meer dan de moeite waard!
Hij werd in Gibralter bij een fokker geboren en het beertje werd later aangekocht door een Spaanse familie.
Het prachtige kleine, pluchen beertje, dat het speelgoedje van zoonlief was, groeide in zes maanden tijd uit tot een grote beer. Toen begonnen de problemen. De vrouw des huizes had geen behoefte aan de harige bol, zoonlief had een ander speeltje gevonden en papa die bracht hem naar een zo gezegde geweldige vriend!
Die nam Bes en zou hem gelukkig maken!
Deze vriend woonde in Cadiz en nam hem mee naar zijn buitenhuis, waar hij een teefje bijzette, zodat er telkens mooie beertjes op de wereld kwamen, die met Kerstmis altijd in waren en geld opbrachten.
Na een tijdje was ook hier het plezier vanaf en werd Bes zwaar verwaarloosd door de vriend in een dodenstation achtergelaten, om binnen de tien dagen afgemaakt te worden. 
Een vrijwilliger, die daar honden redt, belde me en vroeg of ik de hond kon helpen, wat we uiteraard deden. 
Toen Bes bij ons kwam was hij erg zwak, mager, had een enorme oorontsteking, een vacht die één klitten was, één smeerlapperij, kortom, een grote sukkel - om bij te huilen!
Wij ontdekten dat hij nog steeds op naam van een eigenaar in Gibraltar stond en verwittigden het dodenstation, zodat zij Bes op onze naam zouden zetten, wat echter niet gebeurde! Na twee maanden belden zij ons met het bericht dat de eigenaar de hond terug wilde en hem zou komen halen. We wisten geen raad, waren in paniek. Wie is die eigenaar en waarom pas na twee maanden?
Wettelijk MOESTEN we Bes teruggeven. Ik was helemaal van de kaart, maar had geen keuze. De eigenaar kwam en had een “ANDERE” vriend mee die hem zou meenemen. We vroegen hem of dat wel verstandig was wetende wat er voorheen met Bes gebeurd was, maar zijn vriend was een superman en zou heel goed voor Bes zorgen…
Ik was in alle staten maar volgens de wet moest Bes terug mee met de wettelijke eigenaar op papier. Wetende dat het een stuk onbenul was, wat je gewoon kon zien, ging Bes mee. Wij hadden tijdens het twee maandenverblijf Bes verzorgd en de beest helpen herstellen.
Zo was zijn huid weer helemaal in orde gekomen, was hij aangekomen, waren testen, castratie, vaccins oké en ging hij als een perfecte hond terug mee met dat ene baasje dat opnieuw voor hem een baasje gevonden had. Wij mochten en konden niets anders doen dan Bes te zien gaan...
Je kan je niet indenken hoe machteloos en slecht je je dan voelt, want het voelde niet lekker!

Maanden later belde een vriendin van me met de boodschap: “Fabienne, er zit een Chow Chow in het dodenstation. Kan je me niet helpen hem te redden?"
Geen haar op mijn hoofd dacht eraan dat het opnieuw over Bes zou zijn, maar Bes herkende ons en we realiseerden ons dat het wel degelijk Bes was! Hij ging helemaal tekeer en groette ons uitbundig!
Door zijn castratie, was fokken natuurlijk onmogelijk geworden en had de goede vriend van het baasje hem maar 5 km van ons asiel in het dodenstation binnengebracht, om af te maken! Het is toch niet te geloven!
Zijn huid ziet er niet uit, zijn gemoedstoestand is zoek, maar toch is de beest zo blij weer bij ons te zijn...
Je begrijpt dat onze Chow Chow nu eindelijk het geschikte baasje moet vinden. Het is goed geweest!
De stakkerd heeft tot op heden nog geen geluk gekend, Chow Chows zijn aparte honden. Het lijken beertjes, maar hebben een kenner van het ras nodig om begrepen te worden. Het blijven speciale karakters…




Klik hier voor een filmpje gemaakt van Bes
Wil je meer gegevens over Bes klik dan even hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten