woensdag 26 maart 2014

Onze adoptiehond Wieke

Op 23 december 2013 hebben we Wieke opgehaald in België. We hadden onze andere hond, Spike, meegenomen om te kijken of het klikte tussen de twee. We werden vriendelijk ontvangen en maakte kennis met Wieke. Ze liet alle aandacht gedwee over zich heen komen en rustig aan liet ze zich aaien.
We vonden het alle drie erg moeilijk om Wieke uit haar vertrouwde omgeving te halen, maar we wisten dat ze het bij ons ook goed zou krijgen.
Wieke kreeg alle tijd om rustig te wennen bij ons. Al snuffelend en onwennig verkende ze haar nieuwe thuis met nieuwe baasjes en soortgenoot.
Alles buiten het huis vond ze erg spannend en eng in de beginperiode. Ze was er schrikachtig en bij de eerste keren uitlaten, durfde ze soms niet verder dan het einde van de straat. Het heeft ook meegespeeld dat er in die periode  vuurwerk werd afgeschoten. Er was ons al verteld dat ze daar bang voor was, en dat werd ook heel snel duidelijk. Nu nog kan ze schrikken van harde of onverwachte geluiden tijdens het lopen, maar het gaat steeds beter.
In de afgelopen maanden is het steeds beter gegaan, we kunnen haar niet meer wegdenken. Het is een schat van een hond, een enorme knuffel.
Ze geniet van het lopen buiten, van de knuffels, van de koekjes die ze krijgt, van de zon in de tuin, hoe ze af en toe als een wervelwind door het huis en de tuin rent.... Al heeft ze ons 5 minuten niet gezien, ze begroet ons altijd op zeer enthousiaste wijze.
Wieke hoort écht bij ons gezin, een lot uit de loterij, die bij ons nog geweldige jaren gaat krijgen!!
Complimenten aan de stichting ACE, die geweldig werk verricht. Het welzijn van het dier staat bij ACE duidelijk centraal, daarnaast zijn ze naar de nieuwe baasjes vriendelijk, correct en belangstellend! Een hele warme organisatie.
 
Groeten,
Mike, Wilma en Hester
Amersfoort


Geen opmerkingen:

Een reactie posten