maandag 7 oktober 2024

Dagboek van Fabienne: Het trieste verhaal van Polly.

Een dametje en haar man kwamen al verschillende keren vragen of we konden helpen, maar we zaten overvol en vroegen hen om na het transport aan te schuiven, het kon niet anders. Nadat het transport van afgelopen week vertrokken was, kwamen het vrouwtje en haar man ‘s namiddags binnenwandelen met Polly.

Het vrouwtje was niet goed te been en wandelde met haar stok onze kantoren binnen, ze huilde ononderbroken en je kon haar moeilijk verstaan maar we waren allemaal onder de indruk van haar trieste verhaal. Doordat alles steeds duurder wordt in La Cala, en de huurprijzen verdubbeld waren in een mum van tijd, werden zij door hun huurbaas op straat gezet, zonder meer.

Meneer had een klein pensioentje uit Engeland en ze waren hier jarenlang gelukkig geweest maar doordat ze nu in een studio verbleven voor een maand en er geen honden welkom waren moesten ze hun geliefde Polly laten gaan. Na deze maand zouden ze naar Engeland moeten terugkeren want het was niet langer financieel mogelijk hier te blijven leven.

Deze mensen waren er echt kapot van en je hart breekt in zo’n omstandigheden. We probeerden nog enkele pistes in te gaan maar er was geen andere oplossing dan Polly in ons midden te nemen. Toen het vrouwtje vertrok, raakte Polly in paniek en wilde niet van haar weg, werkelijk een hartverscheurend tafereel…

Polly heeft een harde tijd en treurt, ze begrijpt het allemaal niet. Ze is een rustig 6-jarig dametje dat netjes is opgevoed, en erg verwend was, dat voel je, ze sliep mee op bed en was altijd bij haar geliefde baasjes. Ze is goed met alle honden, is onderdanig en niet assertief, een muurbloempje dat echt een mens nodig heeft om gelukkig te zijn. Ze kan dus met alle honden, maar ook met katten. Ze geniet van je op alle vlak, ze wil gewoon altijd bij je horen. Maar terwijl wij haar trachten te troosten denkt onze Polly onvermijdelijk nog steeds aan haar geliefde baasje…



 

Meer informatie over Polly vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten