maandag 10 juni 2024

We adopteerden ACE James in juni 2022......

Toen we voor het eerst foto's van James zagen, wilden we absoluut dat hij bij ons zou komen wonen.

James paste zich zeer snel aan in zijn nieuwe thuis. Hij verkende het hele appartement op de eerste dag, waarbij hij de speciale opstelling die we voor hem in รฉรฉn kamer hadden gemaakt negeerde. James die dingen negeert die we voor hem kopen is een thema - we hebben een Marktplaats-verkoop gehouden van alle kattenmanden en andere spullen die we hadden gekocht en waar hij niets om gaf. Maar elke kartonnen doos zal zijn favoriete ding zijn voor de komende weken.

Omdat er meestal iemand thuis werkt, vroegen we ACE-SHIN om een kat die erg op mensen gericht is. James is erg aanhankelijk en houdt van mensen. Hij brengt zijn dagen door zittend op onze bureaus terwijl wij werken. Hij loopt naar bezoekers toe en eist geaaid te worden. Hij is extreem gemotiveerd door eten en we hebben hem geleerd om high fives te geven in ruil voor traktaties.

James heeft wat medische problemen. Omdat hij op leeftijd is (ongeveer 8 jaar oud), heeft hij osteoartritis en krijgt hij regelmatig pijnmedicatie. Het helpt hem echt en hij rent vaak door het huis, achter zijn speelgoed aan. Hij heeft ook FIV en FeLV. ACE-SHIN was hier heel duidelijk over, dus we konden goed nadenken of we voor een kat met deze ziektes konden zorgen. Toen James onverklaarbare diarree kreeg en zelfs na maanden van tests en behandeling onze plaatselijke dierenarts niets kon vinden, werden we doorverwezen naar de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht. Hij werd gediagnosticeerd met kanker, wat geen schok was gezien de FeLV-diagnose. Na twee maanden chemobehandeling is James nu officieel in remissie. Hij heeft nog steeds regelmatig chemotherapie nodig, maar hij verdraagt de behandeling goed en blijft zijn leven leiden, klaagt als het eten te laat is, eist geaaid te worden en wil precies liggen waar de mensen wilden zitten.

We kunnen ons leven zonder hem niet voorstellen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten