woensdag 12 juni 2024

In memoriam Bandido.

Het is altijd een verrassing hoe de kat zal zijn, die je via een foto met een verhaal erbij, uitkiest van de website van Ace.

Bandido kwam juni 2023 aan in Nederland en ging in een mandje mee naar huis. Daar werd alles besnuffeld en onderzocht. Heel nieuwsgierig was hij. Ging er een deur open, Bandido moest er door. Heel snel was hij dan. Maar naast nieuwgierig ook heel aanhankelijk. Heel graag op schoot. En als je dat even niet wou en hem eraf zette, sprong hij zo weer op je schoot. “Nee, daar wil ik liggen”. En dan teleurgesteld kijken als het niet mocht. Op schoot waren de runners van de ritssluitingen aan je fleece een continue uitdaging.

Na twee maanden mocht Bandido naar buiten. Samen met poes Mila (ook Ace) verkende hij de omgeving. En spelen dat ze deden!  Achter elkaar aan rennen, een stuk de boom in of op het dak van het schapenhok. Het was vermakelijk om te zien hoe leuk ze het hadden met elkaar. Ook met hond Sloeber kon Bandido goed overweg. Regelmatig kreeg Sloeber kopjes en dat vond hij prima.

Bandido was dus een heel positieve verrassing!

Helaas…… Vrijdag 24 mei vond ik hem aan het begin van de oprit, overreden en dood. De oprit is 50 meter en de poezen kwamen er bijna nooit. Bijna nooit, maar deze keer was het mis. Rondom de boerderij is het te groot om alles af te zetten en veilig te maken. Toch de weg op is dan een risico wat ik moet nemen.

Ik mis Bandido heel erg en zal hem nooit vergeten. Het was een heel speciale kat (en ik heb er veel gehad). Ik merk ook aan Mila en Sloeber dat zij hem missen.

Zo kort als het was, hij heeft hier een heel fijne tijd gehad. En daar houd ik me maar aan vast.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten