zondag 17 september 2023

Dagboek van Fabienne - Henk en ACE Benny hebben hun sponsor rit moeten afbreken.

Op 7 september vertrokken Henk en zijn 14-jarige Benny in een oude zijspanmotor, op weg naar Benny's plaats van herkomst: Mijas -  Spanje. Ze wilden tijdens de rit van ruim 3.000 kilometer, geld inzamelen voor ACE|SHIN en de opbrengst persoonlijk overhandigen tijdens een bezoek aan de refugio. Van daaruit had Benny tenslotte het geluk gehad een nieuw leven te kunnen beginnen.

Maar net zoals wij elke dag moeten vechten tegen het onrecht om ons heen, bleef ook de sponsor rit van Henk & Benny hier jammer genoeg niet van gespaard. Eerst raakt de motorbril van Benny (die voorkomt dat er insecten in zijn ogen komen) al “kwijt”. Er wordt een nieuwe opgestuurd naar een geplande stop in België waardoor de reis hervat kan worden. Maar daar houdt het ongeluk niet op. Later worden ze getroffen door motorpech, en vervolgens worden er spullen van de motor gestolen. Omdat Benny niet overal mee naar binnen mag, is Henk genoodzaakt om anderen te vragen op zijn spullen te letten én op Benny. Maar bij een volgende gelegenheid waren de tassen die aan de motor hingen alweer snel verdwenen. Van de vier keer dat hij boodschappen deed, is hij twee maal bestolen, wat hem doet besluiten om de reis af te breken, het was genoeg geweest.

Gelukkig heeft hij ook heel veel leuke en lieve mensen ontmoet tijdens zijn reis, en mocht Benny op zijn laatste nacht nog “eersteklas” in het hotel overnachten! De sponsor rit haalde het nieuws en bracht al zo’n EUR 2.000,- op voor alle achterblijvers!

We hopen volgend jaar tijdens de jaarlijkse ACE|SHIN dag Henk & Benny alsnog persoonlijk te kunnen bedanken voor hun bijzondere avontuur!

https://ace-charity.org/sponsor-rit-henk-benny/







Geen opmerkingen:

Een reactie posten