vrijdag 3 april 2020

Paco…..een bijzondere vriend!


Ik volgde jouw verhaal via Vivian op Facebook…..mijn hart brak….jouw oogjes….zo mooi…..ik werd meteen verliefd.
Het was nog niet zeker of je terug wilde naar de vrijheid in de bergen nadat je door ACE werd gered en geholpen maar je liet al gauw zien dat je graag bij mensen wilde zijn. Je vroeg aandacht, kwispelde en jouw pootje herstelde gelukkig goed.
Toen kwam het nieuws……je werd voor adoptie aangeboden. Ik las het bericht en belde meteen met Vivian dat ik jou, Paco (toen nog de naam Turko dragende), heel graag zou willen adopteren. Dus jij ging vrijwel meteen in pré-reservering.
Na met mijn gezin in het weekend goed overlegd te hebben (we hebben namelijk al een Berner Sennen Senza en een Podenco Izzy (ook van ACE en voorheen Copine genaamd), nam ik contact op met Vivian dat wij Paco gingen adopteren. Vivian was dolgelukkig en wij ook!
En toen….was de dag daar: 17 januari 2020 landde je op Schiphol en ben je bij ons gekomen. Wat was je onder de indruk van alles om je heen in Nederland. Alles maar dan ook letterlijk alles was nieuw voor jou.
Je was erg onrustig de eerste dagen en liep constant te ijsberen in de woonkamer om te kijken waar je naar buiten kon gaan. Het lopen aan de lijn deed je meteen al heel goed.
Nachten hebben we op de bank geslapen om in de gaten te kunnen houden hoe het met jou ging.
Ook jouw plekje bij de andere honden vinden heeft even geduurd, maar de roedel is nu geregeld. Je kent jouw plek.
Na een paar weken werd het ijsberen minder en begon je al los te komen. Inmiddels konden wij jou ook loslaten op het hondenveldje (met poort) en kon je jouw tomeloze energie kwijt. Lekker rennen met de andere hondjes.
De rustige timide Paco werd een ondeugende in de billenbijtende, grenzen opzoekende viervoeter die net als een jonge pup alles aan het uitproberen was en nog steeds is. Het lijkt wel of je nu pas jong mag en kunt zijn.; je hebt immers al die tijd moeten overleven met constant jouw antennes op en nu hoeft dat niet meer.
Je bent speels en soms een ongeleid projectiel, maar dat maakt onze liefde voor jou er niet minder om.
Ik merk dat je nu, na 11 weken, in de hechtingsfase zit en ons gaat zien als vertrouweling en baasje. Je komt geregeld naar me toe om jouw genegenheid te tonen. En ’s avonds lig je heerlijk op je rug met vier poten omhoog in jouw mand.
Op onze grenzeloze liefde Paco! Dat we nog heel lang mogen genieten van elkaar.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten