donderdag 16 april 2020

Lluvia

Net voor de lockdown in Spanje ,op 7maart, zijn we met ons nieuwe Ace hondje naar huis gevlogen. We hadden al eerder 2 bretonnetjes via ace geadopteerd.Geweldige honden, maar helaas was onze Luna in 2018 overleden. Onze tweede hond,Fynn(reu,nu 8 jaar) deed het alleen ook heel goed,maar toch bleef onze wens om een vriendinnetje voor hem te vinden.
We zouden 29 februari een week naar Malaga gaan en hadden vantevoren de keuze laten vallen op Lluvia(een teefje van 5 jaar),die al langere tijd bij Ace opgevangen was. In die week zijn we in de refugio kennis gaan maken met haar. Ze bleek net daar aangekomen te zijn uit Algeciras waar ze verbleef en was net uit de narcose omdat haar tandjes waren gereinigd. Er was dus nog niet echt contact te maken.....ze was alleen veel kleiner dan we hadden gedacht.
Zaterdag vlogen we terug met haar en nog 2 andere hondjes .
Wat was ze bang! Helemaal van slag, ze durfde niet uit haar vliegkooi te komen en wilde daarna ook van angst helemaal niet lopen.
Ook de volgende dagen bleef ze een zielig hoopje. Gelukkig zag ze in onze Fynn een rots in de branding. Ze kroop bij hem in de mand en als ze durfde liep ze hem achterna. Ook bij het uitlaten liep ze hem achterna en was na 2 dagen helemaal zindelijk! Na 14 dagen voelde ze zich thuis meer op haar gemak,weet inmiddels via Fynn wat de routines zijn(vooral het koekje bij de koffie!) Maar buiten was ze echt panisch voor alles wat we tegenkwamen.(vooral voor mannen....vast heel slechte ervaringen)

Nu is ze hier inmiddels ruim 4 weken en we hebben er alle vertrouwen in. Ze is blij als ze ons ziet, ligt rustig te slapen en komt zelfs geregeld echt even knuffelen. Het gaat goed!!!! Ze is echt een tevreden hondje geworden.
Buiten gaat het beter,maar daar zullen we nog wel geduld moeten hebben.

We zijn blij met haar en het gaat helemaal goed komen.
Hierbij 2 foto’s van 2 gelukkige honden:
De Breton is Fynn en het kleintje is Lluvia.

We wensen iedereen in Spanje heel veel sterkte.
Cor en Ellen 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten