zaterdag 16 maart 2019

Het succesverhaal van de Spaanse schone


Begin november 2017 landde er een ongebruikelijke passagier op Rotterdam The Hague Airport. Samen met een paar soortgenoten, verdeeld over verschillende benches, kwam er een klein, zwart hondje aan in Nederland. Toen heette ze nog Oliva en ze was nog kleiner dan we op het filmpje hadden gezien. Ze vond het natuurlijk heel spannend, op onbekend terrein in een vreemd land, maar ze ging met ons mee naar de auto.

Naar huis! Daar was ze nog heel beweeglijk, aan de lijn lopen was totaal nieuw voor haar. Ze schrok snel en blafte naar alles. De televisie, de strijkplank, ze vond het allemaal maar vreemd. Toch deed ze erg haar best om zich aan te passen aan de nieuwe wereld waar ze in was terechtgekomen. De dierenarts hielp daar heel goed bij, door haar rustige benadering en geduld. Kleine ongemakken, zoals een oogontsteking en gebitsproblemen, heeft zij voor Zoë (zo hebben we haar genoemd) met veel inlevingsvermogen opgelost.

In de tijd dat ze tot nu toe bij ons is geweest, heeft Zoë zich ontpopt tot een heel vrolijk en energiek hondje. Het contact is steeds beter, ze voelt zich zienderogen meer op haar gemak. Trots trippelt deze Spaanse guapa nu door de bossen van Driebergen. Ze laat zich alle complimenten van voorbijgangers over dat ‘leuke hondje’ duidelijk welgevallen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten