maandag 2 april 2018

Ollie


Iets meer dan een half jaar geleden kwamen wij op de website van ACE Elio tegen. Al lange tijd waren wij opzoek naar een tweede hond. Nergens vonden wij een hondje dat echt bij ons zou passen tot een wandelvriend mij vertelde over de achtergrond van zijn hond en het goede werk dat ACE in Spanje verricht.
Na wat speurwerk op de site was het voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Een hond van klein formaat met een stoer uiterlijk. Mijn gezinsleden moesten er nog even over nadenken. Elio was al in Nederland en inmiddels omgedoopt tot Ollie. Wij besloten Ollie op te zoeken in Rotterdam. Pip onze Engelse Springer Spaniël ging mee om te kijken hoe ze op elkaar zouden reageren. De eerste ontmoeting verliep vlekkeloos. Ollie was in eerste instantie wel wat bang en verstopte zich achter zijn ‘pleegmoeder’ maar naar verloop van tijd kwam hij onderzoekend naar ons toe en maakte hij vrolijk kennis met Pip. Een halfjaar voor ons eerste bezoek werd Ollie geadopteerd door mensen met hele goede bedoelingen, maar die zich toch niet zo goed raad wisten met zijn angstige gedrag. Daarna werd hij opgevangen door een ’pleegmoeder’ en al een stuk op weg geholpen naar een minder angstig bestaan. Nu, een halfjaar na de eerste kennismaking lijkt hij in niets meer op het hondje dat wij voor het eerst zagen in Rotterdam bij zijn pleeggezin. Als het mijn kind zou zijn zou ik hem omschrijven als een grappig ventje met een lief karaktertje die niet over zich heen laat lopen. Zware mannenstemmen blijven wel een dingetje voor hem. Niezende mensen vindt hij ook maar raar maar hij raakt er al lang niet meer zo van van slag als in het begin. Buiten vindt hij onbekende mensen niet eng en gaat hij graag even kennismaken. Binnen vindt hij vreemden of drukke mensen soms nog wel een beetje eng maar dat is altijd snel over. Onbekende honden zijn heel leuk. Hij is echt heel erg sociaal met andere honden. Het grootste plezier doe je hem met een lange wandeling in een losloopgebied waar hij veel andere honden tegenkomt.
We lopen sowieso dagelijks 3x per dag een flink stuk door het bos tegenover ons huis, daar komen we ook veel loslopende honden tegen en Ollie kent ze allemaal. Naast Pip heeft hij heel veel ‘vrienden’ waarmee hij dagelijks door de bossen struint. Vooral grotere honden en in het bijzonder Poedels en Doedels vindt hij geweldige speelkameraadjes, zijn ze een keer te lomp dan durft Ollie wel te laten weten dat ze te ver gaan. Ollie luistert heel goed en heeft commando’s als zit, af, blijf en plaats heel snel geleerd. Dat is ook niet zo verwonderlijk, hij is een verschrikkelijk vreetzak en voor een voertje doet hij alles.
Kortom Ollie is (voor ons) het perfecte hondje en volgens mij is hij ook behoorlijk tevreden met ons.

Familie Beekman

OLLIE

OLLIE EN FLINT









Geen opmerkingen:

Een reactie posten