zaterdag 6 februari 2016

Freek (Adhemar)

Freek (voorheen Adhemar) is sinds 27 november 2015 bij ons. We zijn met hem bij de dierenarts geweest. Zij vond het een gezond en gespierd hondje (dat klopt wel want hij kan behoorlijk trekken aan de riem). Ook de trimster heeft zich al een keer over hem ontfermd.
Sinds januari zijn we met hem op een gehoorzaamheidscursus geweest. Het was namelijk wel te merken dat Freek gewend was om zijn eigen gang te gaan. Daar werkte hij, tussen de puppy’s, aan gehoorzaamheid. Staan, liggen, wachten en naast blijven lopen. Dat alles vanuit een vriendelijke benadering. Met beloning bereik je het meeste. Regelmatig maande hij de speelse puppy’s tot kalmte. Freek is immers al 5 jaar en dan doe je niet van die wilde dingen als al die jonge hondjes.
Vandaag is hij geslaagd. Niet zo uitbundig als al die leergierige jonge puppy’s. Maar toch heeft hij al heel wal geleerd. Binnenkort gaan we eens proberen om hem los te laten lopen. Dat moet lukken, want hij is zeer op ons beiden gericht. Beschermend ‘neemt hij het wel eens op’ tegen de meest grote honden! Zo klein als hij is. Hij bijt nooit, maar laat wel zien dat hij voor de duvel niet bang is. Onze kleinkinderen zijn dol op hem en liggen regelmatig met hem op de grond te rollebollen. Spelen heeft hij waarschijnlijk nooit geleerd. Langzaam introduceren we steeds wat meer. De kleinkinderen zijn daarbij een onbezorgde aanleiding. Freek hoort er inmiddels helemaal bij. Alsof het nooit anders is geweest. Onze Spaanse senor!

Louis en Margaret Maijenburg 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten