zondag 17 juli 2016

Wie geeft Divo een fijn plekje voor altijd?

Vandaag is Divo precies drie maanden in opvang in Hoevelaken (bij Amersfoort). In zijn opvanggezin doet hij het heel goed! Hij is altijd vrolijk, eet als een bootwerker, wil graag spelen met een flostouw, een balletje of iets wat hij heeft gestolen (een vaatdoekje, een borstel of zoiets).

Ja, hij is zwart en hij is groot (hoewel niet heel erg groot, beetje formaat kleine Labrador). Hij is super gespierd, want zijn lijf moet heel hard werken om het gemis van zijn rechtervoorpoot te compenseren. Hij heeft er zelf totaal geen moeite mee dat hij een poot mist. Hij rent en ragt net zo hard als de andere honden in het opvanggezin. En wat zo fijn is aan Divo, hij kan overal lekker los mee lopen (waar dat verantwoord is natuurlijk). Hij is vriendelijk tegen elke hond die hij tegenkomt. En als een hond niet aardig tegen hem doet, nou dan druipt hij gewoon af. Hij gaat rustig liggen in de auto als hij ergens mee naar toe mag.  Het liefst naar het hondenstrand, want hij is dol op water.

Divo verblijft in de bijkeuken met nog een hond als het gezin weg is en ook ’s nachts. Dan is hij stil. Hij is dol op een kauwkluif en kan in korte tijd een heel groot exemplaar wegkauwen. Natuurlijk is hij soms wel wat omstuimig, dus bij kleine kinderen is hij misschien minder op zijn plek, hoewel hij reuze lief is voor iedereen die hij ontmoet. Alleen katten, daar kan hij echt niet mee.


Eigenlijk best gek dat er nog niemand voor Divo is gevallen! Het is echt een toffe knaap die voor veel vrolijkheid in huis zorg. Kom hem gerust eens bezoeken in Hoevelaken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten