maandag 16 september 2024

Dagboek van Fabienne - Betty Boop is een schatje!!

Ze werd enkele maanden geleden geadopteerd door een Spaans gezin. Er is volgens hen helemaal niets mis met haar, maar ze konden haar niet langer verzorgen, want dat had een te grote impact op hun leven. Zo kwam deze bijzonder lieve en goed opgevoede hond bij ons terecht.

Betty Boop kan opzitten en pootjes geven, wandelt perfect met je mee, is leergierig en zoveel meer, maar toch moest ze weg. Ze is een vriendelijke, sociale dame die een baasje of gezin zoekt die de tijd en moeite willen nemen om haar gelukkig te maken. Haar antwoord hierop zal haar onmetelijke dankbaarheid zijn. 



Meer informatie over Betty Boop vind je hier.

HOND VAN DE WEEK: Bartolo

Bartolo is een prachtige galgo die binnen kwam met Nimbo en Zita uit een dodenstation. Hij heeft een probleem met een pootje. Hier gaan we werk van maken zodra we een afspraak kunnen maken. hij is een prachtige mooie hond, rustig van aard en zeer nobel. Een hond die wel een triest verleden heeft maar zijn vertrouwen in de mensn niet heeft verloren. Hij is een lieve brave ziel, sociaal en goed met iedereen. Een galgo die zeker iemand heel gelukkig kan maken. Wie geeft hem die kans ? 


Meer informatie over hem vind je hier.


KAT VAN DE WEEK: Temprana

Temprana moest haar thuis verlaten, ze had kittens en ze konden niet meer voor haar zorgen. Omdat we overvol zitten hadden we dan ook gevraagd om ons even tijd te geven om te herorganiseren maar dit werd ons niet gegund. Een uurtje later stonden ze aan de deur, Temprana was compleet overstuur met man en macht wilde ze iedereen op afstand houden en haar kittens beschermen. Haar 'familie' hun grootste zorg was echter de transportbox, of we deze onmiddellijk konden teruggeven want dat had wel wat centjes gekost.

Temprana is een bedeesd meisje, je ziet dat haar vertrouwen een deuk heeft gekregen maar ze begint meer en meer te genieten van menselijke aandacht en ze laat je ook toe om haar kittens te verzorgen. Temprana heeft hoogstwaarschijnlijk nog niet veel liefde gekend en ook al is ze gedumpt, dit is haar geluk geweest. Na dit nestje nooit meer kittens en hopelijk heel snel een warme thuis met een gouden krabpaal waar ze nooit meer hoeft te vertrekken. 


Meer informatie over haar vind je hier.


Zaterdag waren KURT NACHTEGAAL en THIERRY MALYS jarig !

In plaats van geschenkjes te geven vroegen ze hun vrienden om een donatie te geven voor onze viervoeters ! We kregen 1150 Euro en willen vooral Kurt en Thierry bedanken maar zeker ook alle mensen die een donatie deden! Gewaardeerd en een heel gelukkige verjaardag nog samen !! 



Wie geeft dit doodbrave hondje een kans?

Luci (4 j) is een Podencootje dat bij een jager aan een zware ketting lag. Als vrouwtje moest zij alleen maar pupjes produceren. Na haar eerste nestje kreeg ze echter epilepsie en werd ze daarbij aangevallen door andere honden. In plaats van haar de nodige zorg te geven, liet haar jager haar voor dood liggen.

Een buurman nam haar mee, denkende dat ze overleden was, maar plots gaf ze toch nog een teken van leven, en bracht hij haar naar een dierenkliniek. Als bij wonder overleefde Luci de aanval รฉn haar verwondingen. Ze is een bijzonder integer en goed karakter, goed met katten, met kippen, met kinderen, met iedereen, maar ze is en blijft een zorgenkindje.

We zouden haar heel graag ergens gelukkig zien, maar weten ook dat deze lieverd weinig kans maakt doorhaar probleem, ook al hebben we de ziekte nu goed onder controle met medicatie. We blijven echter hopen dat er misschien toch ergens een baasje haar die ene kans wil geven.

 

Voor meer informatie over haar klik hier. 

๐–๐ข๐ž ๐ ๐š๐š๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž ๐จ๐ฉ ๐ž๐ž๐ง ๐จ๐ง๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ญ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ฉ๐ฌ๐ซ๐ž๐ข๐ฌ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ซ๐ž๐Ÿ๐ฎ๐ ๐ข๐จ ๐„๐ซ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ง๐จ๐  ๐ž๐ง๐ค๐ž๐ฅ๐ž ๐ฉ๐ฅ๐š๐š๐ญ๐ฌ๐ž๐ง ๐ฏ๐ซ๐ข๐ฃ!

Wil jij graag met andere dierenvrienden onze refugio bezoeken, onze viervoeters knuffelen, wandelen en verzorgen, en ons Spaanse team ontmoeten? En dit allemaal aan de Andalusische kust, in een gezellig stadje, waar je ook uiteraard vrije tijd hebt. Dan is dit je kans!


๐–๐š๐ง๐ง๐ž๐ž๐ซ? donderdag 28/11 tot zondag 1/12
๐๐ซ๐ข๐ฃ๐ฌ pp (op basis van 2-persoonskamer): 493 €. Prijs singlekamer: 187 € toeslag
๐ˆ๐ง๐›๐ž๐ ๐ซ๐ž๐ฉ๐ž๐ง ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง: vlucht met Transavia met handtas en handbagage van 10kg , transfer naar hotel, 3 overnachtingen met ontbijt

๐๐ข๐ž๐ญ ๐ข๐ง๐›๐ž๐ ๐ซ๐ž๐ฉ๐ž๐ง :
• ruimbagage: 65€ heen en terug
• verplaatsingen ter plaatse

๐•๐ฅ๐ฎ๐œ๐ก๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž๐ง:
28/11: Brussel-Malaga (HV 9035): 7u30 – 10u20
1/12 Malaga-Brussel (HV9036): 10u40 -  13u30


๐ˆ๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž? stuur gauw een mail naar pr.belgie@ace-charity.org. We voorzien een groep van 26 deelnemers.

Toontje geef jij hem een nieuwe start, na alle ellende?

Toontje (bijna 3 j) moest samen met nog enkele andere honden op een verlaten terrein zien te overleven, vastgebonden aan een ketting, met enkel een ton om in te schuilen. Het zag er niet naar uit dat er vaak naar hen werd omgekeken, hun drinkwater was vuil en vies, en eten was nergens te bespeuren.

We brachten hen gauw in veiligheid en ze kregen bij ons de nodige verzorging. Nu hunkeren ze naar een warme thuis, iets wat ze in heel hun leven nog nooit hebben mogen ervaren.

Toontje is een vrolijke speelvogel, die steevast de dag weet te verlichten met al zijn zotte fratsen. Hij is een sportieve, speelse hond, op zoek naar een baasje dat er met hem op uit trekt!


Voor meer informatie over hem klik hier


๐–๐จ๐ซ๐ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐๐ž ๐›๐ž๐ฌ๐œ๐ก๐ž๐ซ๐ฆ๐ž๐ง๐ ๐ž๐ฅ ๐ฏ๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ก๐จ๐ง๐๐ž๐ง- ๐จ๐Ÿ ๐ค๐š๐ญ๐ญ๐ž๐ง๐ก๐จ๐ค?

Jouw 50€/maand wordt gebrukkt voor de voeding en verzorging van de hokbewoner(s). Je naam komt prominent op het hok en op onze website. En de viervoeters zijn je eeuwig dankbaar. Indien je dat wenst, bezorgen wij je een sponsorfactuur. 

Interesse? Stuur dan een mail naar pr.belgie@ace-charity.org, of naar pr.nederland@ace-charity.org, afhankelijk van je woonplaats. 


Lieve Helix wil gewoon een fijne thuis, meer niet...

Helix (1 j) kwam in een tuin aanlopen, wilde niet weg en had een enorme honger. De mensen namen hem op tot ze weer vertrokken. Maar dan? Het dametje vertelde dat het zo een lieverd was, goed met haar hond en kat, maar ze konden niet nog een dier adopteren, en zo kwam deze lieverd bij ons binnen.

Helix is een toffe knul met een hoog knuffelgehalte! Nog vrij jong en omstuimig, maar zeker een goed karakter. Hij is een middelgrote tricolor kruising met รฉรฉn wens: een baasje vinden dat samen met hem het levenspad wil bewandelen!


Voor meer informatie over hem klik hier.

Wie haalt Blancito uit zijn schulpje?

Ze zaten er met z'n drietjes, twee broertjes en een zusje, Podencootjes met gigantische oren. Ze waren bang en wilden het liefst helemaal onzichtbaar zijn. Wij namen Blancito, Spotcito en Maroncita mee, namen hen op in onze armen, en ze gingen mee naar onze refugio.


Ze zijn nog steeds erg terughoudend, maar stilaan krijgen we echte schavuiten te zien die spelen en rennen, en eten als kleine leeuwtjes. Hele toffe pupjes met jumbo oren maar ook met een lief en speels karakter.

Het zijn Podenco pupjes die veel energie hebben en dus moeten kunnen lopen en ravotten, maar die vooral graag samen zullen zijn met hun toekomstige baasjes!

Spotcito en Maroncita zijn reeds gereserveerd, maar Blancito (6 mnd) wacht nog om te worden opgemerkt. Laat hem niet alleen achterblijven!


Meer informatie over hem klik hier.

๐ŸŒŸ ACE | SHIN DAGEN - Vier met ons mee! ๐ŸŽ‰

Het is bijna zover! Over 1 week vieren ons 25-jarig bestaan met een geweldig weekend vol gezelligheid. Of je nu al jarenlang betrokken bent bij ACE | SHIN of gewoon benieuwd bent naar wie we zijn, dit evenement is voor iedereen!

Kom langs en geniet van:

๐Ÿพ Een warm weerzien met ons Spaanse team

๐Ÿท Heerlijke hapjes en drankjes

๐Ÿ’ฌ Interessante informatie over onze missie en het redden van honden en katten

Tickets zijn te koop via https://ace-charity.org/agenda-activiteiten-nederland/ (kinderen en honden gratis).

Beleef een weekend vol plezier, ontmoet inspirerende mensen, en leer meer over ons werk. Iedereen is welkom! 

Spullen meenemen? Graag! Maar kijk wel goed wat we aannemen. ❤️ 






zondag 15 september 2024

Dagboek van Fabienne - Vijf kleine hondjes in beslag genomen door de politie.

Het is vaak schrijnend om zien hoe mensen die ouder worden aan hun lot overgelaten worden wanneer ze niemand om zich heen hebben, en ze enkel hun hondjes nog hebben als houvast, als beste vriend. Geen mens kijkt nog naar hen om en ze proberen er het beste van te maken, maar alleen zijn is voor veel mensen heel moeilijk. Zo was het ook voor deze oude man die enkele maanden geleden zijn vrouw en toeverlaat verloor.

Hij hield zich vast aan zijn hondjes maar zijn leeftijd en dementie sloegen toe, wat er voor zorgde dat het hem allemaal wat veel werd. De buren dienden meerdere klachten tegen hem in, tot uiteindelijk de hondjes in beslag werden genomen. 

Zijn wereld stortte in, maar ook die van zijn hondjes… Ze zijn altijd verwend geweest, hadden alles om zich heen om gelukkig te zijn en waren enorm gehecht zijn aan hun baasjes, en plots zaten ze hier in een kooi… We weten dat hij er alles aan deed om hen goed te verzorgen en dat waren ze ook, maar de situatie was hem boven het hoofd gegroeid, en hij kon niet meer.

Elk van hen zijn goede en brave hondjes… Vijf kleine schatjes!

SOLEA

WINNIE

CORAL

DUNIA

SPUDI


Solea – https://ace-charity.org/honden/honden/23019/

Winnie – https://ace-charity.org/honden/honden/23015/

Coral – https://ace-charity.org/honden/honden/23014/

Dunia – https://ace-charity.org/honden/honden/23013/

Spudi – https://ace-charity.org/honden/honden/23012/

๐๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ฅ ๐ฃ๐ž ๐ณ๐จ๐ฆ๐ž๐ซ๐๐ซ๐š๐ง๐ค๐ฃ๐ž๐ฌ ๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐š๐ค ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ฏ๐ข๐ž๐ซ๐ฏ๐จ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ฌ ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ!

 


Wij duimen volop voor mooi weer, zodat we gezellig kunnen genieten van een aperitiefje, barbecue,... in de tuin. Omdat een glaasje wijn of bubbels dan altijd in de smaak vallen, heeft Wijnvoordeel.be een exclusieve Trooperactie opgezet.  


Elke bestelling van minstens € 40 die deze maand via www.trooper.be/shin-ace bij Wijnvoordeel.be gedaan wordt, levert SHIN|ACE € 10 EXTRA commissie op. Bovenop de standaard commissie van 3,6% commissie dus.

Wat geeft dat dan? Dit bijvoorbeeld: 
Aankoop van € 47,94 bij Wijnvoordeel.be via www.trooper.be/shin-ace
€ 1,72 commissie + 10 EXTRA commissie
= € 11,72 commissie voor SHIN-ACE.

­Voor € 40 vind je al makkelijk 4 of 5 flessen wijn bij Wijnvoordeel.be. En anders dan hun naam doet uitschijnen, vind je er ook cava, champagne en prosecco.
­
Ontdek het aanbod van Wijnvoordeel.be: http://r.info.trooper.be/mk/cl/f/sh/WCPzyXJTZ7Q5vNOiaboXiKxbkS6JuG5G/2GRJZW14EXVR 



Lieve loebas zoekt een 4ever baasje.

Baco Coco (2 j) is een zachtaardige grote jongen. Hij werd afgestaan door zijn baasje omdat ze te klein woonde en hij maar groeide. Hij werd met liefde omringd als hij een pup was, maar hij werd te groot. En dan moest hij zijn valiesje pakken.

Baco Coco is een bijzondere lieve grote loebas die met zijn zachtaardige karakter ergens iemand gelukkig maken kan. Hij is een rustige hond, geen opvallend haantje de voorste, een sociale goede inborst.

Een typische Mastin, maar een zeer goed en stabiel zacht karakter.
 


Voor meer informatie over hem klik hier.


Fun verzekerd met Aeres!

Met Aeres (11 mnd) is het altijd plezier! Deze energieke en sociale jongen heeft zin in het leven en is een heel bezige bij, stilzitten is niets voor Aeres.

De buitenwereld is nog wat een enge plek voor hem maar ook dit leert hij langzaamaan te overwinnen. Voor Aeres is het dan ook een must dat zijn toekomstige thuis ook een vriendje voor hem heeft, waar hij de pannen van het dak mee kan spelen en die hem verder kan begeleiden in het ontdekken van de grote wereld. 



Meer informatie over hem vind je hier.


In memoriam Nina

We hebben met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van Nina (Mini) ze is 15 jaar geworden. Ze was een echte schat en super slim en zo dapper, ondanks haar kleine formaat. Haar vriendinnetje Luca (Takkie), mist haar ook enorm. We zijn bezig via deze stichting om een vriendje weer voor haar te zoeken. 



Breng jij ook een zakje voeder mee op de ACE/SHIN dag?

Misschien wil jij mee de buikjes van onze asieldieren helpen vullen? Voeder voor honden en katten is heel erg welkom (wel in ongeopende verpakking)!


Dit kunnen we ook gebruiken:

Puppy en kittenmelk;
Plastic manden
Vlooien-/tekenbestrijding;
Medicatie (zoals Prednoral, Apoquel, pijnstillers, supplementen zoals vitamines & pro-biotica).



Trouwe herderpups, van de vuilcontainer naar jou?

Rino, Rulo, Rhea en Rihanna (6 mnd) werden als pupjes naast een vuilnisbak in Casabermeja - respectloos weggegooid als afval. Het nestje is naar onze refugio gebracht door vrijwilligers die de pupjes vooreerst in opvang namen totdat ze goed zelfstandig konden eten.

Gelukkig hebben ze het allemaal gered en het zijn allemaal zรฉรฉr lieve en mensgerichte pups. Ze zijn ook zeer sociaal met het andere nestje pups waar ze samen mee verblijven.

Wie wilt de zorg voor รฉรฉn van hen van ons overnemen, hen nog veel aanleren en zielsgelukkig maken ? Alle wegen liggen immers nog open met deze prachtige kapoenen.

RHEA

RINO

RIHANNA

RULO

Meer informatie over 



HOND VAN DE WEEK: Hermes

Hermes werd gered van een dodenstation. Hij is een zalige gekke mus, altijd vrolijk, en altijd in voor een knuffel. Hij is een dankbare sociale lieve metgezel. Hij is een kruising van een beetje vanalles, een prachtige combinatie van kleuren, vooral zijn toffe karakter is een pluspunt. Hij is een hond die dagelijkse wandelingen nodig heeft, die graag in gezelschap is, die nog veel moet leren maar dat zeker goed zal doen, aangezien hij erg mens gericht is. Een goede metgezel voor het leven, mits de juiste opvoeding en tijd om zich aan te passen !

Meer informatie over Hermes vind je hier. 

KAT VAN DE WEEK: Karmen

Karmen en Karma werden door een vrijwilliger opgemerkt aan een voederplek voor wilde katjes. Beide dametjes waren nieuw en de wilde katten lieten hun niet eten, Karmen en Karma echter zagen er heel blij uit iemand te zien en liepen dan ook op de vrijwilliger af om geaaid te worden. Het was dan ook duidelijk dat ze daar niet thuis hoorden en zo kwamen ze bij ons terecht. Ze zijn heel sociaal, heel aanhankelijk en super met hun soortgenoten!


Meer informatie over Karmen vind je hier. 

zaterdag 14 september 2024

Dagboek van Fabienne - Nog een week slapen en het is weer zover... onze ACESHIN dagen!


Onze ACE|SHIN dagen staan weer voor de deur, en wat zullen we onze harten weer kunnen verwarmen wanneer we de hondjes terug zien waar we zo voor gevochten hebben, en onze katjes die in stille stemmen aanwezig zullen zijn!

Samen met ons team, onze vrijwilligers, elk met zijn of haar kwaliteiten maar vooral allemaal met een passie om onze viervoeters naar hun nieuwe geluk te begeleiden! Onze refugio is een tussenstation dat we runnen met de middelen die we hebben, en het is hard labeur met vele slapeloze nachten omdat je het allemaal betaald en geregeld moet krijgen.

Dit jaar delen we al 25 jaar lief en leed in onze refugio ACE|SHIN! Mijn geliefde man Dirk, onze sterke rots, is er niet meer bij maar hij kijkt neer op ons harde werk, dat weten we zeker…

Kom ons zeker een bezoekje brengen op zaterdag 21 september in Nederland, of zondag  22 september in Belgiรซ! Ik zal er zijn, samen met onze mensen Veerle, Victor, Tanya, Gustavo en Noelia, maar ook al onze vrijwilligers die dag en nacht mee trekken aan deze zware kar vol kwispelende staartjes! Samen sterk voor diegene zonder stem!!

Het zou ons zo enorm veel plezier doen om hen terug te zien… Hopelijk zien we jullie daar!

Tot dan,

Fabienne

 

Voor meer informatie & inschrijving:

Nederland - https://ace-charity.org/ace-dag-2024/

Belgiรซ - https://ace-charity.org/shin-dag-2024/

๐‹๐š๐š๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ก๐จ๐ง๐ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ก๐š๐ซ๐ญ๐ฃ๐ž ๐จ๐ฉ๐ก๐š๐ฅ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ฌ๐ง๐ฎ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง ๐ญ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง๐ฌ ๐๐ž ๐’๐‡๐ˆ๐-๐๐š๐ !

 


In het dagelijkse leven moedigen wij onze honden niet meer aan om te stoppen zodat ze kunnen snuffelen. We willen eigenlijk alleen maar dat ze hun beweging krijgen en opschieten. Druk druk druk....   De neus is het meest ontwikkelde zintuig van een hond. Honden hebben dit nodig om de wereld om zich heen te kunnen begrijpen en het maakt een belangrijk deel uit van hoe honden met elkaar communiceren.   In de snuffeltuin wordt je hond aangemoedigd om zijn neus te gebruiken, dus gun hem deze ervaring! 
Schrijf je snel in voor een gezellige, onvergetelijke dag, via: https://ace-charity.org/shin-dag-2024/



Trek, Alpha, Jumbo, Lotto, Wanty en Astana (bijna 3 j) werden als pupjes bij onze Spaanse opvangmama Isabelleke over de poort gegooid.

Waar ze vandaan kwamen zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, maar vanaf dat moment werd er hard aan hun toekomst gewerkt.

Trek is de leider van de familie, een stille, rustige kracht die ingrijpt wanneer nodig. Hij kan met andere honden geplaatst worden, maar zeker ook als hond alleen. Hij is een zelfstandige hond die zich gemakkelijk laat aanhalen en knuffelen, maar toch ook nood heeft aan een goed en consequent baasje dat verder wil werken aan zijn opvoeding. Astana en Alpha vonden al een fijne thuis, wanneer is het de beurt van Trek?

Hij is een trouwe hond die niet van je zijde zal wijken eens jullie vriendschapsband opgebouwd is! 


Meer informatie over hem vind je hier.


Fijn weekend van Tache!

Mouse en Tache (1,5 j) zijn samen binnengekomen, een dame wilde haar kopje koffie drinken op haar terras en zag onder een plant 2 paar oogjes naar haar kijken.

Ze waren hongerig en lieten zich snel vangen, nu zijn ze bij ons en ze passen zich heel goed aan. Mouse is meer ondernemend van de 2, Tache kijkt de kat uit de boom maar kijkt heel goed naar wat Mouse doet en volgt hem dan op de voet.

Om die reden plaatsen we ze enkel samen.




Meer informatie over Tache vind je hier en over Mouse hier.

Onze allerliefste Campanilla vandaag 2 jaar bij ons

Het gaat heel goed ondanks haar mankementjes we kunnen het niet voorstellen zonder haar. Met veel geduld en liefde  is ze nu volledig gefocust op ons. Hartelijk dank dat we haar mochten adopteren. 



Langzitter van de maand September: ๐Ÿถ Zofia

Zofia moest samen met nog enkele andere honden op een verlaten terrein zien te overleven, vastgebonden aan een ketting, met enkel een ton om in te schuilen. Het zag er niet naar uit dat er vaak naar hen werd omgekeken, hun drinkwater was vuil en vies, en eten was nergens te bespeuren.

We brachten hen gauw in veiligheid en kregen bij ons de nodige verzorging. Ondertussen kunnen we stilaan gaan uitkijken naar een warme thuis voor deze lieverds, iets wat ze in heel hun leven nog nooit hebben mogen ervaren.


Zofia is een toffe, sympathieke jonge hond, eerder onopvallend en verlegen in de groep, maar als je haar wat รฉรฉn-op-รฉรฉn aandacht geeft, bloeit ze helemaal open! Ze verdient een thuis waar ze naar waarde wordt geacht, en waar ze zich verder kan ontplooien.



Informatie over Zofia vind je hier. 

Langzitter van de maand September: ๐Ÿ˜บ Belle & Adam

 Belle en Adam waren onafscheidelijk, ze zijn broer en zus die samen een thuis zoeken. Inhet begin waren ze enorm aan elkaar gehecht maar ondertussen hebben ze vele vriendjes gemaakt.

Ze zijn via een vrijwilligster van ons bij ons terecht gekomen, dit jonge duo moest weg in hun vorige thuis. Ze zijn ietwat terughoudend in het begin maar het is uiteraard ook veel voor hun. Van een eigen thuis naar een leven in een kooi met andere katjes.
Ze zouden een tof duo zijn maar kunnen zeker ook apart geplaatst worden.



Meer informatie over Belle vind je hier en over Adam hier.  

vrijdag 13 september 2024

Dagboek van Fabienne - Max is op zoek naar liefde en waardering!

Toen Max geadopteerd werd door een gepensioneerd echtpaar dacht hij het geluk gevonden te hebben. Maar toen zijn baasjes een pup kochten van hun favoriete ras en deze pup om een of andere reden Max niet wil aanvaarden, moest Max vertrekken.

Hij voelt dat hij niet langer welkom is en dat is voor hem erg zwaar. En ook al werd hij als eerste in huis gehaald, willen de mensen enkel de puppy voorrang geven.  En zo kwam Max in ons leven, omdat hij dringend weg moest.

Wie een grote loebas zoekt en graag een kanjer in huis haalt, moet zeker aan hem denken, hij verdient zoveel beter dan dit! Max is sociaal en bijzonder lief en aanhankelijk, en hij is dol op diegene waar hij van houdt!

 






Meer informatie over Max vind je hier.

Wie wordt het maatje van deze knappe bink?

Harley (3 j) kwam als flessenpup bij ons terecht, en groeide op in een opvanggezin tussen andere honden en katten. Jammer genoeg was er niet zo'n goede match tussen Harley en zijn nieuwe baasje, waardoor hij nu weer bij ons is.

Harley is uitgegroeid tot een prachtige, sterke kerel, die af en toe zijn krachten niet kent. In al zijn enthousiasme om je te willen begroeten kan hij soms nogal bruut en onbehouwen zijn, daarom zouden we hem liever niet bij kleinere kindjes plaatsen. Met mensen is hij heel vriendelijk en sociaal, hij staat altijd trouw aan de zijde van zijn baasje.

Harley kan met andere honden samenleven, mits de introductie aan nieuwe honden op een goede manier wordt aangepakt. Hij is niet het type hond dat je zomaar in een grote groep honden kan zetten, dat zijn voor hem teveel prikkels, hij moet hierin begeleid worden.

Hij is een goede, lieve en trouwe hond die door een vuur gaat voor zijn baasje! Maar we zoeken voor Harley een ervaren hondenbaasje, die een hond van zijn formaat en kaliber weet aan te pakken, en die met hem aan de slag wil gaan en verder wil werken aan zijn opvoeding. 


Voor meer informatie over hem vind je hier.


Angรจle links)werd aan het hel van een verlaten gebouw vastgebonden achtergelaten, waarna ze door wilde honden aangevallen werd.

Een toevallige voorbijganger hoorde het gejank en kon haar redden. Door de ernst van haar verwondingen moest ze onmiddellijk naar een spoedkliniek gebracht worden. Ze verkeerde in shock en was gewond aan haar oortje en haar lijfje stond vol bijtwonden. Ondertussen is deze lieverd geadopteerd en ze bloeit steeds meer open. Daarbij krijgt ze veel steun van haar huisgenootje.  



Nieuws over Matteus 22198, aangekomen 6 maanden geleden!!

Ik stuur jullie nieuws over Matteus, mijn hartediefje.. We zijn vier dagen naar de Elzas geweest met onze twee lievelingen, voor hun eerste vakantie. Matteus was heel braaf, zowel in het hotel als tijdens de wandelingen. Hier zijn de foto's van Matteus en zijn vriend. 






Musko (ACE Musgo)

Musko (ACE Musgo) werd als pupje koelbloedig voor de poort van het dodenstation gedumpt, zijn kleine lijfje vol, maar dan ook vol viezigheid. Hij is uitgegroeid tot een gelukkige knapperd! 



Dit lieve, aandoenlijke meisje hebben we gered uit het dodingstation.

Anna vond gelukkig snel een fijne thuis. Ziet ze er niet geweldig uit ๐Ÿ˜  



Update Rina 19440

Het is even geleden maar wilde jullie toch weer even een berichtje sturen met hoe het gaat met Rina en weer wat mooie foto’s.

Met Rina gaat het super goed. Ze is momenteel op vakantie bij mijn vader voor 2 weken ik vertrek straks naar Zuid-Afrika en Swaziland voor een rond reis.

Gisteren heb ik haar weggebracht maar Rina merkte heel goed dat ik weg ga want ze hield mij continue in de gaten.

Ze gaat nog steeds 2x per week met de uitlaat mee, ook dit doet ze super goed.

Rina is vorige maand weer op de foto gezet door een fotograaf. Ik zal wat foto’s ervan mee sturen.

Begin deze maand is Rina weer “goed gekeurd” voor de jaarlijkse controle en heeft ze haar jaarlijkse vaccinatie gehad. 

We hebben tegenwoordig een hondenkar. In het begin vond Rina het helemaal niks, maar na een beetje oefenen springt Rina er meteen in wanneer we gaan.



Feliz Dia

 




HOND VAN DE WEEK: Hermes

Hermes werd gered van een dodenstation. Hij is een zalige gekke mus, altijd vrolijk, en altijd in voor een knuffel. Hij is een dankbare sociale lieve metgezel. Hij is een kruising van een beetje vanalles, een prachtige combinatie van kleuren, vooral zijn toffe karakter is een pluspunt. Hij is een hond die dagelijkse wandelingen nodig heeft, die graag in gezelschap is, die nog veel moet leren maar dat zeker goed zal doen, aangezien hij erg mens gericht is. Een goede metgezel voor het leven, mits de juiste opvoeding en tijd om zich aan te passen !

Meer informatie over Hermes vind je hier 

KAT VAN DE WEEK: Karmen

Karmen en Karma werden door een vrijwilliger opgemerkt aan een voederplek voor wilde katjes. Beide dametjes waren nieuw en de wilde katten lieten hun niet eten, Karmen en Karma echter zagen er heel blij uit iemand te zien en liepen dan ook op de vrijwilliger af om geaaid te worden. Het was dan ook duidelijk dat ze daar niet thuis hoorden en zo kwamen ze bij ons terecht. Ze zijn heel sociaal, heel aanhankelijk en super met hun soortgenoten!


Meer informatie over Karmen vind je hier. 

donderdag 12 september 2024

Dagboek van Fabienne - Acht kittens op een hoopje...

De telefoon staat niet stil, de viervoeters blijven maar komen… Deze keer was het een dierenarts die om dringende hulp vroeg voor enkele kittens. Eerst waren het er vier maar toen ze ermee voor de deur stonden hadden ze zich blijkbaar vermenigvuldigd en waren ze plots met acht!

Het zijn allemaal lieve kittens en mooie spinnertjes, dus we hopen dat deze een beetje geluk mogen hebben. Het zijn sociale katjes en ze worden dagelijks gestreeld en geknuffeld, leven binnenshuis en worden stilaan huiskatjes. Wie een Siameesje zoekt of een “gewoon” rood of getijgerd katje, deze rescue katjes zijn het zo waard!






Hester – https://ace-charity.org/katten/katten/23051/

Harun – https://ace-charity.org/katten/katten/23050/

Hadi – https://ace-charity.org/katten/katten/23049/

Hatisse – https://ace-charity.org/katten/katten/23048/

Haci – https://ace-charity.org/katten/katten/23047/

Harco – https://ace-charity.org/katten/katten/23046/

Haruku – https://ace-charity.org/katten/katten/23045/

Hayko – https://ace-charity.org/katten/katten/23044/