maandag 5 juli 2021

Jessa (was Lena)

Even een update over mijn meisje. Ze is nu ruim 3 weken bij mij en het gaat ontzettend goed met haar. Ik ben zo trots op en blij met mijn meisje. Ikey is ook opgeknapt en zit weer beter in zijn vel.

Ze is afgelopen woensdag samen met de rest van mijn huisgenoten bij de dierenarts geweest. Zij deed het geweldig en heeft iedereen ingepakt bij de praktijk. Ze weet hoe ze haar aandacht moet krijgen bij iedereen. Ze gaat zitten, houdt haar kopje een beetje scheef en geeft een pootje. Ze is van niets of niemand bang, maar vindt nieuwe dingen wel spannend. Haar zelfvertrouwen zie ik elke dag groeien en komt haar (pittige en lieve) karakter steeds meer naar voren. Ze is al zo ver dat ze niet altijd overal achter me aan komt, maar blijft gewoon liggen als ik even ergens anders in het huis iets ga doen. 

Wandelen is haar favoriete bezigheid, vooral naar het bos waar vennen zijn: een echte waterrat. Als we vroeg zijn durf ik het zelfs al aan om haar met haar veiligheidtuigje en riempje aan aan de lange uitrollijn in het bos en bij het ven uit te laten om even te zwemmen. In de wijk nog niet. Ze wil in de wijk nogal trekken, omdat er zoveel geurtjes zijn. 

Ze is ontzettend slim en heeft al verschillende commando's aangeleerd, zoals het wachten op de stoeprand en komen als ik haar roep. Nog niet vlekkeloos, maar het gaat steeds beter. Soms zijn muisjes in het struikgewas interessanter dan een vrouwtje die wil dat je komt.

Ze is waaks en heeft soms wat moeite als er andere honden bij mij thuis komen. Ook al heeft ze er van te voren mee gespeeld in het bos.  Ze heeft ook moeite met sommige honden die we in de wijk tegenkomen, dan grauwt ze (niet bijten). Maar dat gaat helemaal goed komen.

Groetjes

Gerdi 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten