maandag 13 januari 2020

Update ACE Eyes nu Bounty


Op 22 april 2019 hebben wij Eyes geadopteerd en op 17 mei kwam hij op Schiphol aan. Een klein bang, maar wel enthousiast hondje met rood doorlopen oogjes. Ach gossie wat was hij mager. Als je maar iets je stem verhefde kroop hij al in elkaar. Hij durfde bij thuiskomst niet ons huis in. Gelukkig hebben we nog een hond (van Animalinneed). Daar vloog hij enthousiast op af en ze waren gelijk grote vrienden. Aan ons moest Bounty (zo hebben we hem genoemd) toch wel erg wennen. Heel voorzichtig kwam hij af en toe eens ruiken en toen we goed gekeurd waren, kroop hij heel voorzichtig op schoot en genoot van alle aandacht.

Bounty heeft een oogziekte door de Leishmania opgelopen dus we moesten gelijk naar de dierenarts voor controle. Gelukkig kon hij hier dezelfde medicijnen krijgen voor zijn oogjes. Het gaat nu inmiddels zo goed met zijn oogjes dat hij nu nog maar 1x per dag druppeltjes krijgt om het onder controle te houden en elke dag een pilletje voor de Leishmania.

Bounty is inmiddels 20 kg. Toen wij hem kregen woog hij 12 kg. Hij is nu mooi op gewicht. Tijdens het Grote Weerzien in Eck en Wiel hebben we nog even met Fabienne gepraat. Ze herkende Bounty niet meer, terwijl het maar een paar maand geleden was dat wij hem adopteerde. Zo goed zag hij er uit.

Wij zijn in de kerstvakantie een weekje naar Terschelling geweest en Bounty heeft alleen maar gerend aan het strand. Wat kan die hond racen. Ongelooflijk, achter de golven, de meeuwen, de vogels aan, maakt niet uit hij rende maar rond. Hij heeft, denk ik, nog nooit zoveel ruimte en vrijheid gehad. Wat had hij een plezier. Hem roepen was onbegonnen werk. Hij rende kilometers ver, kwam af en toe kijken of wij er nog waren, en weg was hij weer. Hij dook zo de golven in, ging koppie onder, kwam proestend en snuivend weer boven,rolde door het zand en rende weer kilometers ver weg. Geweldig. Wat een hondje! Wat genieten!
Wij wonen zelf op de Veluwe en gaan regelmatig met hem naar het bos. Daar hangt hij de jachthond uit en is druk met sporen zoeken en graven in konijnenholen. Maar op het strand, ongelooflijk. We hebben nog nooit zoiets gezien, terwijl we toch al vijf hondjes uit Spanje hebben geadopteerd.

Bounty is een echte knuffelhond. Hij wil het liefst de hele dag bij je op schoot zitten, twee pootjes in je nek en daar zit meneer te genieten. Het is zo'n lieverd! Hij is helemaal thuis nu, een speelse jonge hond die regelmatig het gekke halve uurtje heeft en je hele huis op de kop zet. We hebben nog geen minuut spijt van hem!

Knuffel van Bounty



Geen opmerkingen:

Een reactie posten