dinsdag 20 maart 2018

Evita


Onze derde hond uit Spanje. Een jaar geleden gehaald bij een opvangadres in België. Waar ze super verzorgd werd, maar niet permanent kon blijven.
Wij hebben altijd van Dalmatiërs gehouden, zelfs lang geleden één gehad, maar die is weggelopen of ontvreemd, na veel speurwerk helaas nooit meer gezien.
Evita sprak ons meteen aan, dus de keus was niet zo moeilijk. Zes honden: daar kan ook een zevende bij. We hebben er in het verleden twaalf gehad, maar na ouderdom volgt altijd weer het einde en bij iedere hond die ons moet verlaten voelen we een intens verdriet…….
Maar Evita, meestal noemen we haar Vita. (bekt beter en hoort beter.)
Het is een super enthousiaste hond, houdt ontzettend van eten, de wortels voor de paarden zijn bij haar niet veilig.
En spelen, rennen!!! Met Dommel, Guapa, de twee andere Spanjaarden! Tomeloze energie. Luca, onze Visla……… houdt alles in de gaten en corrigeert zo nodig. Dushi, onze boerenfox, doet braaf mee, maar bekijkt de wilde spelletjes maar van een afstand. En Floortje en Skippy, twee Jack Russels van 15 jaar oud, kijken toe maar mengen zich niet meer in het energieke spel.
Een fantastische roedel, helemaal gefocust op de dagelijkse rituelen: buiten spelen, rusten op de bank, lekker warm bij houtkachel liggen, en…. eten. Iedere dag een feest. Eén keer in de week pens: een feestmaal!!
En Vita: helemaal op z’n plek. En is het koud buiten: ze springt op een 10 cm brede vensterbank om door het raam duidelijk aan te geven dat ze naar binnen wil.
Super hond, helemaal ingeburgerd met haar andere vrienden uit Spanje!!
Margriet
Luuk
19/03/2018




Geen opmerkingen:

Een reactie posten