zaterdag 3 februari 2018

Toby Lugano España

Hallo Allemaal.

Op 19 Januari 2018 woon ik Toby Lugano España precies 1 jaar in Nederland. 
Het gaat heel goed met mij, Ons gezin bestaat nog steeds uit 3 mensen en ik. Vrouwtje, mijn grote broer Luke en Zusje Emma.
Ik ben heel blij hier in Nederland, Met mijn gezondheid gaat het goed, ik slik nog steeds braaf mijn pilletjes voor mijn Leishmania en krijg ook goed voer.

Toby (ace lugano) is een heel lief, schattig hondje, hij wil graag voor je werken, we hebben gemerkt dat hij al snel dingen begreep. Zo hebben wij spelletjes voor hem verzonnen, denk spelletjes.....het kost hem maar een paar minuten en hij heeft het al door hoe hij zijn snoepjes kan pakken, hij kan puzzeltjes oplossen en kunstjes doen voor ons. Hij vind het super leuk om iets nieuws te leren, soms is het wel uitdagend voor ons om hem bezig te houden. Hij laat bv merken dat hij naar buiten moet om een plasje te doen door op de deur te gaan springen, als hij een koekje of eten wilt, gaat hij zitten en zet zijn poot op het salontafeltje in de huiskamer. Ook laat hij weten wanneer het tijd is om te spelen met zijn favorite knuffel "konijn". door het naar ons te brengen. wij hebben nog nooit zo'n slim hondje gehad. wij zijn naar ace event geweest, en daar hadden ze een honden parcours en hij had het in een handomdraai door hoe hij door de tunnel moest rennen, over de wip, zig zag tussen de paaltjes enz. Het meisje vroeg aan mij, of wij op een club zaten met hem. zo goed was Toby. Ik zei dat hij dit voor het eerst doet. Haar mond viel open, ze kon het niet geloven. Hij gaat 2x per jaar naar de trimsalon, zonder problemen. Hij houdt van zwemmen en graven. 

Toby heeft zich in een heerlijk, lieve hond ontwikkeld, hij is niet meer bang om alleen thuis te blijven, ik kan nu rustig 6 uren weg blijven en de buren horen hem niet meer huilen. Hij is niet meer bang van mensen als voorheen.  Hij kan goed met onze oppashondjes overweg. zo ook met andere honden die wij tegenkomen in het park.   Hij is blij en groet iedereen. Hij houd ontzettend veel van RENNEN, voor een klein hondje als hem is dit een uitzondering hoe groot zijn uithoudingsvermogen is. Hij gaat graag op uitstapjes, in de winkels en in malls is hij super beleeft met kleine kindjes die spontaan naar hem toe rennen en knuffelen als ze hem zien. 

Wij hebben echt de loterij gewonnen met onze Toby, wij zijn zo trots en dankbaar dat hij bij ons mag zijn. Wij zijn zo ontzettend gelukkig met hem, de liefde die hij elke dag aan ons geeft is niet te omschrijven........Hij is echt onze SUPER HERO. 

Vriendelijk groetjes 

Shahaira van Ammers en Kids.



Een paar foto's van onze toby met sinterklaas 2017. hier mocht toby zijn sinterklaas kado uitpakken. hij vond het zo interessant, je ziet in de foto hoe het de puzzel van het uitpakken moest oplossen.  













Geen opmerkingen:

Een reactie posten