zondag 7 mei 2017

Peer (voorheen Berto)

Goeiemorgen,
 
een verzoekje om wat te schrijven over mijn positieve ervaring met Ace laat ik niet voorbij gaan...
Ik heb wat foto’s bijgesloten van Peer. Waar hij met de rode kater op de foto staat is van 2 maanden geleden, de rest is van een paar dagen terug.
Vanaf het moment dat Peer hier in huis kwam gedroeg hij zich alsof hij hier altijd al gewoond had. Na een korte inspectie van het huis werd meteen de hond des huizes uitgebreid begroet en liet Peer ook meteen weten dat Peer boven haar staat. Senna, mijn duitse herder, kan soms nogal opdringerig zijn maar was nu helemaal verbouwereerd maar accepteerde hem meteen. Ook met de twee andere katten in huis ging het meteen prima. Ze werden begroet, en hij wilde ook meteen wel spelen. Maverick, de rode kater, nam heel even een afwachtende houding aan maar was binnen twee dagen om. En sindsdien gingen ze met zijn tweeën als een wervelwind door het huis... Op dit moment is Maverick herstellende van een depressie, maar het gaat de goede kant op en hij trekt weer steeds meer naar Peer toe, die hij om die reden even links had laten liggen. Peer begreep er niets van maar accepteerde dit en gaf hem de ruimte en speelde intussen wel met Senna. Maar sinds een paar dagen maken ze de boel weer onveilig met zijn tweeën. Andere honden die hier op bezoek komen worden door Peer met open armen ontvangen. Hij heeft een lief open karakter wat veel weg heeft, ook qua gedrag, van een Turkse Van, dus dat zal ongetwijfeld in de genen zitten naast de andere rassen waar hij een kruising van is. Hij praat heel veel, wat weer zeer positief was voor mijn antieke blinde kat Muppie –die hier sinds 1,5 jaar woont-, die sinds Peer in huis is zich een stuk vrijer voelt om ook door het huis te komen wandelen. Waar zij normaliter erg schrikkerig was van de hond en de andere kat is dit stukken beter geworden omdat ze Peer altijd kan lokaliseren door zijn gepraat. En Peer houdt zowel Senna als Maverick bezig met spelen dus durft ze zich blijkbaar meer te verplaatsten door het huis. Waar ze tot voor die tijd op een slaapkamer woonde brengt ze nu haar tijd door in de woonkamer. Door zijn hoge energiepeil –van Peer bedoel ik- kan ik hem bijna niet fatsoenlijk op de foto krijgen; alleen op de momenten dat hij even rustig ligt te slapen. De rest is toeval, hahaha! Al met al een zeer lieve, ondernemende en sociale kat die ik voor geen goud meer zou willen missen. Net als mijn andere katten en hond overigens 😃.
Bedankt voor jullie harde werk. Het is triest dat mensen –ook al zijn ze zo “opgevoed” en misschien niet beter weten- met dieren omgaan als wegwerpartikel. Het is fijn dat er mensen zijn die dit leed willen en proberen aan te pakken door opvang en educatie. Ik wens jullie heel veel succes met dit werk en hoop dat jullie nog heel lang kunnen doorgaan hiermee zodat mensen bewust worden van hun daden, houding en gedrag.
 
met vriendelijke groet,
 
Ellen

en Senna, Maverick, Peer en Muppie







1 opmerking:

  1. Wat leuk om hier het verhaal van Peer (Berto) te lezen. Ik deed destijds de vluchtbegeleiding. En Peer heeft de hele vlucht bij mij op schoot gezeten. Wat een lief en relaxt katertje was hij toen al! Hij vond alles even gezellig onderweg. Heel veel geluk nog met Peer!

    BeantwoordenVerwijderen