vrijdag 5 augustus 2016

Joana

Bezoekje aan ons Joana, nu Bibine.
Herinneren jullie je nog Joana, het dappere mamaatje, gevonden en opgevangen door ACE met haar vijf pups waarvan er uiteindelijk toch nog drie stierven? Verzwakt door de ontberingen die ze hadden moeten doorstaan. Enkel Jhon-Jhon en Juanito overleefden. Haar verhaal had ons zo getroffen, de angst in die oogjes was zo schrijnend, de liefde van dat dappere moeke voor haar pups was zo mooi, dat we besloten haar te fosteren. Ze had ons hartje gestolen. Het begin van een mooi verhaal.


Gisterenavond mochten Jean en ikzelf ons fosterhondje gaan bezoeken in haar nieuwe thuis hier in België. Na haar aankomst hadden we contact opgenomen met haar adoptiemama via mail. We vroegen haar hoe het met Joana ging en hierop kregen we regelmatig eens nieuws en fotokes van ons fosterhondje.  En even later ook een uitnodiging om eens langs te komen als we zin hadden.


Gisterenavond was het dus zo ver. En we konden vaststellen dat ons Joana met haar gatteke in de spreekwoordelijke boter is gevallen. Ons Joana is nu de Bibine van Veronique geworden, een schat van een vrouw met een zeer warm hart. Bibine heeft zo’n fijne en liefdevolle thuis gevonden bij Veronique. Zalig om zien. Daar zijn wij zo blij en dankbaar voor. Het is ongelofelijk hartverwarmend te zien hoe Bibine volledig op Veronique vertrouwt. Hoe ze opfleurt als Veronique haar aandacht schenkt. Hoe die angst dan uit die oogjes verdwijnt. Ze is nog wat schuw naar vreemden toe en je ziet dat ook onmiddellijk aan die oogjes. Kan je het haar kwalijk nemen dat haar vertrouwen in mensen een flinke deuk heeft gekregen na wat ze moest doorstaan met haar pups? Dat vertrouwen wordt nu dankzij de liefde die ze krijgt van Veronique stilaan terug opgebouwd. We hebben met onze eigen ogen kunnen zien hoe een fantastisch en speels hondje Bibine reeds geworden is en dat doet deugd. De toekomst zal uitwijzen of ze ooit haar verleden volledig achter zich zal kunnen laten maar wij hebben alleszins vastgesteld dat ze bij Veronique alle kansen van de wereld zal krijgen en dat ze écht haar gouden mandje heeft gevonden. Dat geeft ons meteen ook de moed en de zin om verder te fosteren. Er zijn nog zoveel hondjes die een gouden mandje verdienen.  


Een mooie plus nog, Bibine schiet fantastisch goed op met haar hondenzusje Lola. Haar steun en toeverlaat. En dan is er nog de zwarte kat ook.
Bedankt ACE om Joana-Bibine in jullie armen te hebben gesloten met haar pups en om haar die kans gegeven te hebben op een mooie toekomst. Bedankt Fabienne en alle vrijwilligers. Jullie doen fantastisch werk. En…bedankt Veronique om Bibine zo graag te zien.
Ik wou jullie dit mooi verhaal niet onthouden. Een happy end. Zeker als we dan nog eens weten dat zowel Jhon-Jhon als Juanito een thuis hebben gevonden en binnenkort verhuizen naar hun gouden mandje.


Groetjes van Jean, Daniëlle, Queso (ACE hondje), Molly en Babel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten