zondag 27 februari 2022

Telly nu Yliet

Het gaat heel goed met Yllet. Ze is een lieverd en beide andere honden hebben echt een goede band met haar. Ze slapen vaak samen en spelen en rennen de halve dag. 

Vorig jaar hebben we bij de bloedtest wel Leishmania geconstateerd. Gelukkig een lage waarde, maar wel iets waar we alert op moeten blijven. 

Yllet heeft haar mandje gevonden bij ons. Ze luistert heel goed, is slim en pikt commando’s en gebarentaal supersnel op. Ze leert graag en is zo trots als ze iets goed doet. Het duurde best een tijd voor ze helemaal ‘eigen’ was. Alsof ze telkens dacht dat ze toch niet mocht blijven. Dat we weer alleen een ‘tussenstation’ waren. Op een gegeven moment is ze bij ons op bed gaan slapen, eerst durfde ze dat niet, en vanaf toen was ze ‘een van ons’. 

Honden zijn opportunisten. Yllet net zo goed. Dus als zich de gelegenheid voor doet om te proberen hogerop te komen in de rangorde zal ze dat niet nalaten. Gelukkig leidt dat niet tot onderlinge strijd. 

Ze is in topconditie, een atleet, een klimmer, een clowntje, onze circushond. Als ze de kans krijgt staat ze boven op de aanrecht!

We willen haar nooit meer kwijt!

Op de foto Yllet (bruin-wit) samen Cisco (ACE Piti, zwart-wit).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten