donderdag 24 februari 2022

Onze Daikiri, van verlegen hindje naar super verwende lieverd!!!

Alles gaat altijd goed! Daikiri is gezond, eet goed zijn brokjes en blijft op gewicht (wekelijks gewogen). Hij staat steeds meer open voor andere honden en heeft naast de honden van mijn ouders twee goede vrienden gemaakt. Aan het einde van deze 6 maanden kan hij soms facetten van zijn persoonlijkheid tonen die al die tijd verborgen zijn gebleven, waardoor we ons beter aan hem kunnen aanpassen en hem kunnen voorzien van wat hij nodig heeft. We hebben bijvoorbeeld een goede routine gevonden wanneer we hem alleen moeten laten zodat hij zich niet gaat vervelen, en een goed uur kan blijven terwijl we onze boodschappen doen, wat een hele verbetering is! Hij staat ook meer open voor spelletjes en lijkt te genieten van denkspelletjes.

Stap voor stap loopt hij steeds beter aan de lijn. Het is duidelijk dat hij nog nooit aan de lijn is geweest, of geleerd heeft om erop te lopen, maar met training ervoor hebben we grote vooruitgang geboekt. De wandelingen zijn al veel aangenamer en hij geniet er noodzakelijkerwijs ook beter van aan zijn zijde. We gaan meestal op zondag voor een goede wandeling in de natuur om hem andere landschappen dan de straten van de stad te bieden.

Daikiri is altijd terughoudend met mannen, maar hij gaat van nature naar vrouwen en kinderen. Over het algemeen weigert hij een streling niet, zelfs niet van vreemden op straat die zich welwillend tegenover hem tonen. Daarna is hij ook degene die kiest met wie hij in contact wil komen! We denken erover om hem in te schrijven in de Brusselse competitie voor het mooiste "zinneke" (plaatselijk woord voor gekruiste honden) als de coronacrisis voorbij is, aangezien we elke dag tijdens wandelingen te horen krijgen dat Daikiri erg knap is en mooie ogen heeft!

Kortom, we zijn erg blij met onze keuze die hier afgelopen augustus op Daikiri is geplaatst, evenals met de follow-up; dit bewijst dat SHIN geeft om de dieren die ze aan adoptanten toevertrouwen. Als mensen ons vragen naar zijn ras en/of waar hij vandaan komt, presenteren en bevelen we SHIN zonder aarzeling aan. Zoveel honden die een beter leven verdienen.

Hierbij enkele foto's van deze laatste 2-3 maanden, tijdens wandelingen en thuis.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten