zaterdag 18 maart 2017

Shakira( Wendolyn)

Shakira is alweer 3 maanden bij ons in het gezin. Ze is niet meer weg te denken. Wij, maar ook Shakira genieten volop van elkaar. We wonen tussen 2 bossen in dus iedere dag is het rennen door het bos. Ze loopt niet meer aan de riem sinds een aantal weken en luistert prima! Ze is enorm opgeknapt, vind het leuk om met andere honden te spelen, is vooral in de avond  volop in leven en heeft tot nu toe elk goed bedoeld speeltje gesloopt. Ze is dol op kroelen en op schoot zitten( hoewel ze een tikkie groot is). Ze is nog wel erg schrikkerig van onverwachte bewegingen en van kinderen die met stokken spelen. Ze kan het prima vinden met haar (al 13 jarige) stiefzusje Lady.
We zijn benieuwd hoe ze in April de trimsalon gaat ervaren, en of ze onze boot leuk gaat vinden. Iedere keer een nieuwe belevenis en ervaring. Het is puur genieten!
We zijn nog niet bij een dierenarts geweest omdat het niet nodig was volgens de medewerkers van ACE. Als we soms weg moeten doen we haar in de bench, deze moet helaas dicht want ze heeft al verschillende spullen gesloopt als we niet thuis waren.( overigens, ze vind het zelf heerlijk in de bench)  Hebben jullie nog tips hierover? 
We hebben ervaren dat het mogelijk is om een zeer angstige, mishandelde hond in zeer korte tijd te zien veranderen van een bang hoopje dier tot een vrolijke, spontane, volop genietende hond! Wat zou het prachtig zijn als meer mensen deze stap zouden durven nemen en een dier op deze manier een waardevol leven te geven!
Vriendelijke groet,

Henk en Lydia de Pruis/ Havelterberg 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten