woensdag 22 maart 2017

Maya (aka Asia)

Op drie maart hebben we onze kleine roodharige Podenco dametje met open armen ontvangen. Zoals de beschrijving al aangaf was ze erg timide en verstopte ze zich achter een reisgenootje in de reiskennel. We moesten dan ook enige moeite doen om haar te zien, maar toen we haar voor het eerst zagen, waren we gelijk weg van haar.


We hebben Maya nu drie weken en we zien nu al een hele vooruitgang! Ze heeft veel geleerd: aan de lijn lopen, trap lopen, in de auto zitten, eventjes alleen thuis blijven en wennen aan alle drukte van mensen en auto's om haar heen. Dit pakt ze allemaal heel goed op en ze blijft ons verassen. Zo zijn we er ook achter gekomen dat achter het verlegen meisje een vrolijke, speelse Podenco zit. Ze sprong zelfs een keer van enthousiasme de vijver in. Ze tovert een glimlach op ons gezicht.


Tot slot heb ik nog een boodschap aan mensen die erover nadenken een hond te adopteren: kijk ook eens naar de wat meer verlegen hondjes in het asiel. Je hebt er iets meer geduld voor nodig om het hondje uit z'n schulp te krijgen, maar het is het wachten dubbel en dwars waard!
Met vriendelijke groet,
Kelly & Mischa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten