maandag 5 augustus 2013

Britt Dekker benoemd tot ambassadeur

Britt Dekker benoemd tot ambassadeur rescue organisatie Stichting A.C.E.

Stichting Animal Care España, A.C.E., is ontzettend trots te mogen melden dat Britt Dekker de functie als ambassadeur van A.C.E. heeft aanvaard. Als ambassadeur zal Britt  onder andere bijdragen aan het genereren van publiciteit om zo het extreme dierenleed in Zuid-Spanje onder de aandacht te brengen. Ook staan een bezoek aan de hondenopvang van A.C.E.  in La Cala de Mijas te Spanje op het programma. Daar zal Britt ook een aantal ‘hondendodingsstations’ bezoeken en zelf ervaren met welk dierenleed A.C.E. dagelijks van doen heeft.

“Het oprechte en directe voorkomen van Britt en haar enorme hart voor dieren maakt Britt onze ideale ambassadeur. Britt staat open voor ‘ons’ werk. Waar veel mensen wegkijken als het gaat om dierenleed, durft Britt wel die confrontatie aan. Wij zijn dan ook erg verheugd dat zij deze rol op zich wil nemen”. Fabienne Paques, oprichtster Stichting A.C.E.

Sinds de oprichting in december 1999 is rescue organisatie Stichting A.C.E. uitgegroeid tot de grootste en meest professionele vrijwilligersorganisatie in adopties van honden in Zuid-Spanje. 

A.C.E. staat voor Animal Care España en maakt zich sterk voor mishandelde, met de dood bedreigde, gedumpte en verwaarloosde honden in Zuid-Spanje. Naast opvang en adopties zoeken wij publiciteit om aandacht te vragen voor  de wanpraktijken binnen de hondendodingsstations, castratie- en sterilisatieprogramma’s, ernstige verwaarlozing van  de ‘zogenaamde’ rashonden via ‘broodfokkers’, ophanging jacht- en renhonden en het fors opgelopen aantal gedumpte honden die vanwege de financiële crisis op straat belanden.

Met de medewerking van ruim 220 vrijwilligers in Nederland proberen wij deze honden van een zekere dood te redden, op te vangen in een eigen opvang in La Cala de Mijas en op zorgvuldige wijze een nieuw ‘thuis’ voor hen te zoeken. Sinds de oprichting in 1999  heeft A.C.E. ruim 13.000 honden een nieuw leven kunnen geven. A.C.E.  bemiddelt adopties naar België, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Finland en Spanje.

A.C.E. beschikt over een professioneel team van dierenverzorgers, gastouders en vrijwilligers. Al deze mensen vormen een schakel in een correcte adoptieprocedure waarbij adoptanten voor, tijdens en na de adoptie begeleid worden. Het team in Spanje wordt tevens bijgestaan door internationale stagiaires diergeneeskunde en staat bij ‘Aequor’ geregistreerd als erkend buitenlands leerbedrijf. De A.C.E. opvang huisvest per maand gemiddeld 550 honden en krijgen al de verzorging die zij nodig hebben, zoals voedsel, aandacht en medische zorg.

Adoptie
A.C.E.  honden worden via internet aangeboden. De website www.ace-charity.org biedt een database met foto’s en filmpjes van te adopteren honden. Bij een goedgekeurde adoptie wordt een adoptiecontract ondertekend. A.C.E. honden blijven altijd eigendom van A.C.E. en kunnen dus niet worden doorverkocht. Het team van A.C.E.  streeft er naar dat honden in optimale gezondheid de A.C.E. opvang in Spanje verlaten. Dit wordt onderbouwd door jarenlange kennis en ervaring maar bovenal door duizenden adoptanten vol ervaringen en foto’s van gelukkige honden die dankzij A.C.E.  hun ‘Gouden Mand’ gevonden hebben.




1 opmerking: