zaterdag 2 juli 2022

Mia nu Ola, 3 maanden bij haar baasjes.

Met Ola gaat het elke dag beter. Hele kleine stapjes wel. Alle eerste stapjes laat ze vooral nog steeds bij mij zien, maar Joeri is in ieder geval niet meer beangstigend voor haar en kan nu bijv. In een rechte lijn op haar aflopen zonder dat zij zich ongemakkelijk voelt. Verder is echt het allerleukste om samen met ons drieรซn naar het bos te gaan, dan is Ola alleen maar aan het snuffelen en rondjes om ons heen aan het rennen van blijdschap. Het liefst dat 1 van ons wegrent in een veld zodat ze heen en weer kan sjezen en dan steeds blij begroet wordt. 

Ola heeft een periode gehad dat ze steeds ineens ging omdraaien en wegrennen als ze iets spannend vond, maar dat is nu ook weer klaar en ze blijft netjes.Trainen lukt nog niet. Ze kan niet met andere honden samen zijn en opletten op mij. 

Alleen zijn gaat best wel goed, in het begin met camera en kleine periodes. Laatst hebben we haar voor het eerst een avond alleen gelaten na heel veel wandelen. Ze heeft alleen maar liggen slapen en al het lekkers opgeknabbeld. 

We hebben een boot en Ola gaat daar graag op mee. Ze slaapt dan niet echt dus daarna is ze vaak wel moe. Ze zwemt ook niet, we laten het bij haar en ze springt het water niet in. Ze heeft wel een zwemvest aan en staat daarmee op de rand te kwispelen.

Haar staart zien we opvallend veel vaker. Ze kan steeds makkelijker ontspannen en dingen van zich af schudden gelukkig. Bij spannende dingen zoekt ze wel altijd toenadering bij mij of anders bij joeri. Soms letterlijk verstoppen of springen dat ze opgetild wil worden. Als ik bevestig dat het goed is en haar weg stuur dan gaat ze het vaak wel aan. Even snuffelen of toch in een boogje eromheen, maar wel zelfstandig. 

Verder heeft ze geleerd om goed met paarden om te gaan. Ze had een periode dat ze naar ze ging blaffen en erheen ging rennen. Ik heb haar toen meegenomen naar de manege een paar keer en nu kijkt ze alleen nog maar op. In de auto is Ola altijd direct aan het snurken, dat is voor haar een fijne plek. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten