zondag 17 juli 2022

Dagboek van Fabienne - 11 afgedankte kweekhondjes in het dodenstation

En daar zaten ze dan, met hun 11 in een hoekje,... De ene al wat meer aan het bibberen dan de andere, maar bijna allemaal oudjes,… Bij afkomst stond: afgedankt door (brood)fokker. Een Teckeltje, de jongste van allemaal, keek ons aan met lusteloze oogjes, dan de hele familie Shih Tzu, allemaal totaal opgebruikt, een Bulldogje met oogproblemen, twee Pomeraantjes waarvan eentje bijna blind, en een Chihuahua met oogproblemen.

Dat was het dan voor hen,… Na jarenlang keer op keer produceren in een draadkooi met open bodem zodat hun urine en vuil erdoorheen valt,… Met kapotte voetjes en oogjes die bijna allemaal ontstoken waren en dus dringende hulp nodig hadden. 

Allen waren kort geschoren, want dat is makkelijker te onderhouden. Ze worden loops, dan drachtig, en moeten dan pupjes werpen die veel te vroeg van mama weggehaald worden en voor veel geld verkocht worden. Die komen misschien goed terecht na verkoop, want zoveel mensen willen toch graag deze rassen, maar de mama’s en papa’s, die komen dan in een dodenstation terecht, en sommigen uiteindelijk bij rescue organisaties als wij, want hier krijgen ze geen euro meer voor. 

We hebben ze allemaal mee genomen, ook al weten we dat ze vele zorgen met zich mee brengen en veel medische kosten, maar het kan toch niet zijn dat deze hondjes geen kans meer krijgen, ook al is het dan nog maar voor even.

Wie wil รฉรฉn van hen een kans geven?

Brigitte - https://ace-charity.org/honden/honden/20711/ 

Bessie - https://ace-charity.org/honden/honden/20697/ 

Al Pacino - https://ace-charity.org/honden/honden/20708/ 

Chaplin - https://ace-charity.org/honden/honden/20707/ 

Brando - https://ace-charity.org/honden/honden/20706/ 

Meryl - https://ace-charity.org/honden/honden/20702/ 

Scarlett - https://ace-charity.org/honden/honden/20701/ 

Ivanhoe - https://ace-charity.org/honden/honden/20700/ 

Humphrey - https://ace-charity.org/honden/honden/20698/ 

Lupa - https://ace-charity.org/honden/honden/20696/ 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten