zondag 21 augustus 2022

Dagboek van Fabienne - Ook Lisa, de mama van Mar, kon gered worden!

Lisa is de mama van Mar, een brave goede ziel die alleen maar pupjes moest werpen om ze nadien te verkopen aan de geitenboeren uit de buurt om hun geiten te hoeden. Maar dagelijkse verzorging, dagelijkse voeding, hoorde niet bij dat leven. Het heeft veel moeite gekost, maar ze is nu van ons, uitgemergeld en ondervoed, ellendig, vol schurft en met een enorme bloedarmoede, allemaal dankzij de zoveelste geitenboer. 

Vol trots vertelde hij ons dat ze op 10 maanden al een nestje had gehad en dat dat goed had opgebracht. Want na een maand kon hij ze al verkopen aan andere geitenboeren of als waakhond in de buurt. Maar toen ze een huidziekte kreeg door het gebrek aan hygiΓ«ne, en hierdoor heel mager werd, moest ze weg, “waardeloos" zei ie, neem maar mee. Zo kwam deze nobele dame bij ons terecht. 

Lisa heeft een lief en aanhankelijk karakter, en is inmiddels dankzij een goede verzorging en veel liefde helemaal genezen. Het is een grote dame, rustig van aard, en heel dankbaar gered te zijn, maar ze heeft in het begin wat tijd nodig om te wennen.

Wie kan haar gelukkig maken? 


Meer informatie over Lisa vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten