donderdag 29 oktober 2020

Mozzy

Mozzy is nu een aantal maanden bij ons maar het voelt alsof hij er altijd al was!

In het begin schrokken wij heel erg omdat hij de eerste dagen na aankomst last had van stuiptrekkingen en piepen alsof hij veel pijn had maar de dierenarts legde ons uit dat hij getraumatiseerd was van de lange reis en na een paar dagen was dit gelukkig over en voorbij.

Terwijl Mozzy veel groter is is toch echt wel onze kleine Cocker Joris de baas en zijn voorbeeld. Oh wee, Joris is een keer weg zonder hem (trimmer) dan zit Mozzy te janken en springen in huis! Joris heeft hem geleerd hoe de regels hier zijn maar helaas ook, met wat je hier wel en niet wegkomt , haha. 

Op cursus was Mozzy helemaal geweldig! 

Maar er zit flink wat jachtinstinct in. Loslopen zijn we nog steeds gedoseerd aan het oefenen, hij wil overall op af! Maar ook dit gaat steeds beter!

Mozzy heeft een aan en uit knop , of hij rent als een gekke of hij slaapt dusdanig dat we geregeld de vitale functies controleren of er nog leven inzit. Binnen zit hij overdag op de rugleuning van de bank als een overgedimensioneerde kat, alles buiten in de gaten te houdend. 

S'avonds kruipt hij tussen ons in, het liefst helemaal onder het dekentje en geregeld ons van de bank afschuivend. Hij is gek op knuffelen en heel aanhankelijk en lief naar alles en iedereen (behalve vogels en katten) ! 

En ja, hij is een échte Spanjaard, waar de zon is , daar is Mozzy! De herfst vindt hij al veel te koud! 

Wij houden heel veel van Mozzy maar soms zou het wel fijn zijn als wij ook wat ruimte op de bank zouden krijgen, haha!

Groeten,

Alexandra





Geen opmerkingen:

Een reactie posten