dinsdag 27 maart 2018

Adoptie Bella en Vince dec. 2017

Ons vorige hondje was een asielhondje uit Kroatie. Vanwege de goede ervaringen met Guus, is onze belangstelling gewekt voor buitenlandse honden, en het geven van een mooie tweede kans aan deze vaak lieve hondjes.
Het geeft zo veel voldoening om een hondje die in de meeste gevallen een slechte start had in het buitenland, zo gelukkig en dankbaar te zien in zijn gouden mand.
Helaas overleed Guus veel te vroeg aan een acute hernia, 7 maanden na het overlijden van onze andere hond Nelson, een flatcoated retriever.
Ik volgde al enige tijd ACE Charity, maar durfde het adopteren alleen van een foto via internet niet aan.

Afgelopen oktober waren we op rondreis door Zuid Spanje en hebben we de refugio in Mijas bezocht. Best heftig om zoveel honden te zien, waarvan je weet dat ze zonder ACE echt kansloos geweest waren. Je wilt er wel 10 naar Nederland laten vliegen, maar dat gaat helaas niet.
En daar waren broer en zus Zizo en Daphne, toen 4 maanden oud. ( nu heten ze Vince en Bella).
Mijn man was direct verliefd op Vince, maar toen we hoorden dat Bella zijn zusje was, en deze twee schattige pups onafscheidelijk waren, was onze keuze snel gemaakt. Deze twee wilden we niet uit elkaar halen, zo vrolijk, zo aanhankelijk.
We wilden ze heel graag allebei adopteren.
Na onze vakantie volgde het huisbezoek, en kwam de definitieve “go”.
De honden werden nog in Spanje gecastreerd en gesteriliseerd, en ingeënt, en vlogen op 7 december fris en proper naar Nederland. We hebben ze uit voorzorg nog wel laten nakijken bij de dierenarts in Nederland, daar bleken ze alleen allebei een oorontsteking te hebben. Hiervoor zijn ze behandeld en dit was snel weer over. Uiteraard blijven we alert op de symptomen van de mediterrane ziekten, maar tot nu toe lijken ze allebei kerngezond.

Over de verzorging, de begeleiding en nazorg van ACE zijn we heel tevreden. Alles is erop gericht de honden de definitieve gouden mand te bezorgen, bij goede hondenliefhebbers die heel bewust kiezen voor een hond met bagage.
De honden zijn nu 4 maanden bij ons, en doen het heel goed. We zijn er mee op cursus gegaan. Bella is soms nog wat bang in een drukke omgeving en Vince kan soms nog wat stuiterend zijn, maar heeft altijd goede bedoelingen.
Ze zijn heel sociaal naar mens en dieren. Bella is daar wat meer timide in. Vince vindt alles leuk en is een heel open en toegankelijk manneke.

Ze horen helemaal bij ons gezin. Marcus en ik, en onze vier kinderen willen ze niet meer missen.
Complimenten en veel dank aan ACE Charity voor hun goede werk!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten