vrijdag 4 augustus 2017

Nena (Violette)

Nena is echt een super hond. Ze is lief, aanhankelijk en vrolijk. Op 24 februari hebben wij Nena opgehaald van het vliegveld in Rotterdam. Het vliegtuig was wat vertraagd en de weg naar huis was druk. Al met al duurde de reis lang.Dit was zowel voor Nena als voor ons erg spannend. Je hebt natuurlijk het hondje niet in het echt nog gezien en zou het klikken met onze andere hond.  Bij aankomst in ons huis, was ze echt een stuiterbal. Ze rende overal overheen, sprong op de tafel , over de bank. Onze eigen hond, Sweetums, keek een beetje beduusd. Zo van wat hebben jullie nu dan in huis gehaald. Ik had zelfs ook even een moment van "hemel wat hebben we in huis gehaald". De volgende dag was het al veel beter en de dag daarna was ze al gewend. 
We wonen dicht bij een hondenlosloopgebied, waar we omdat ze zich eigenlijk al snel voorbeeldig gedroeg besloten los te laten. Nena en Sweetums zaten al zoveel met elkaar te ravotten aan de lijn dat even los laten best kon. Hierdoor konden ze samen rennen en hun energie kwijt. Dit ging allemaal goed totdat Nena iets ontdekte. In het bos kan je niet alleen lekker rennen, maar er zit ook nog iets anders. Muisjes. Als Nena ergens dol op is, zijn het wel muisjes. Vanaf dat moment kon je roepen wat je wilde, maar ze kon je gewoon niet meer horen doordat ze zo extreem gefocust was op haar taak om deze kleine beestjes te pakken te krijgen. Ze sluipt door het hoge gras en als ze een er eentje in het vizier heeft spring ze hoog en landt zo met in het geval van succes met een muisje tussen haar poten en uiteindelijk in haar bek. Helaas door haar jacht instinct kan ze niet altijd los. Gelukkig is er genoeg ruimte voor haar en Sweetums om samen te spelen, binnens en buitenshuis. Nena heeft dankzij Sweetums de basisdingen snel opgepikt en Sweetums heeft een fanatiek speelkameraadje bij. 
Niet alleen Sweetums is erg blij met Nena, wij zelf ook. Ze is aanhankelijk, houdt erg van knuffelen, kriebelen en kan er zo van genieten als je haar buikje aait. We zijn erg blij met Nena. Een aanwinst om bij ons in huis te mogen hebben. We zochten een maatje voor bij ons in huis, een maatje voor Sweetums en dat heeft zeker goed uitgepakt. Ze slapen dikwijls gezellig samen bij elkaar alsnog ze niet anders hebben gedaan. Ze komen samen bij je voeten liggen. 
Het verhaaltje op de website klopte helemaal, een lief sociaal hondje. Nena voldoet helemaal aan de onze verwachtingen. Alles was piekfijn geregeld door ACE, niets dan lof voor deze organisatie en vrijwilligers. Heel erg bedankt!

Hartelijke groeten, 
Monique en Nena 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten