maandag 27 juni 2016

Senna (Cristi)

Senna (5) is een prachtige kruising van een klein uitgevallen Podenco (waarschijnlijk) en een Labrador. Vier maanden geleden landde hij op Zestienhoven. Hij had een maand of acht bij ACE gezeten, nadat hij als zwerfhond was gered. Ongelooflijk, want deze scheet is gewoon een heerlijk relaxte gezinshond.
Wat een energie
Al snel had Senna het ritme van ons gezin met twee kinderen (8 en 12) in de gaten. En wij het ritme van Senna, want het is een hondje met enorme energie, net als onze dochter van 8 trouwens. Hij is weg van ballen, zoals al bleek uit het filmpje van onze ACE contactpersoon. Je kunt ze niet ver en vaak genoeg weggooien. Hij brengt ze allemaal vrolijk terug tot vlak voor je voeten en rent al weer weg voor de volgende. Met zijn half kapotte voetbal vermaakt hij zich ook prima. Als een rugby speler rent hij zigzaggend door de tuin, grommend naar iedere bloempot die zijn bal wil afpakken… Een maand geleden was het helemaal genieten. Op het strand van Texel rende hij zijn poten uit het lijf. Daar had hij de volgende dag wel spijt van… wat had hij een spierpijn zeg. Maar wel genoten!
Relaxt
Op zijn kleedje midden in de huiskamer is hij inmiddels niet meer weg te denken uit ons gezin. Senna doet graag zijn best, kan prima met kinderen, vreemden en alleen zijn. Alleen aan de lijn wil hij nog weleens naar sommige honden uitvallen. Niet heel agressief, maar toch. We proberen inmiddels een BAT training om dat af te leren. Dat vraagt wel heel veel tijd en oefensituaties met andere honden, dus gaan we het ook een beetje mixen met de Cesar Milan-methode. Dan moet het wel lukken met Senna, want het is best een sociale hond. Iedere week gaat hij naar zijn opvang. Een gepensioneerde hondenliefhebber met een flinke American Stafford. Die heeft onlangs 6 puppies gekregen, dus het is een gezellige boel daar. Senna vindt het wel prima en gaat zijn eigen gang. Blaffen doet hij niet veel, maar als we hem komen ophalen kan hij het niet laten.
Al met al hebben we een heerlijk relaxt hondje dat gelukkig geen zichtbare trauma’s aan zijn verleden heeft overgehouden.

Groetjes van Ceesjan, Astrid, Marit en Joëlle



Geen opmerkingen:

Een reactie posten