dinsdag 19 mei 2015

Mijas (voorheen Noël)

Mijas begon al snel te luisteren naar zijn naam en leerde commando’s erg snel. Hij had (en heeft) zijn plekje op ons vlonder helemaal gevonden en kan zijn tijd daar dan ook uren doorbrengen met het kijken naar het landschap en alle interessante beestjes, die daar allemaal heen en weer bewegen. Mijas is supersociaal en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Ook is hij een echte waterrat geworden en plonst maar al te graag in de Maas. Hij vond water eerst maar spannend, maar tegenwoordig zwemt ie overal waar ie maar zwemmen kan!
 
Mijas is een vrij onzekere hond tegenover andere honden. Aan de lijn viel hij ook vaak uit naar andere honden (uit angst). Op het moment dat hij losloopt is dit geen enkel probleem en speelt hij heel graag met andere honden. Dit gaat echter steeds beter en proberen hem veel zelfvertrouwen te geven m.b.t. andere honden. Dit heeft veel energie en tijd gekost, omdat hij flink in zijn bil is gebeten door een andere hond. Gelukkig kan ik hem steeds meer positiviteit met honden laten ervaren en gaat hij nu 100% de goede kant op! Ik heb reeds met hem ook gehoorzaamheid GG1 succesvol behaald!
 
Verder is Mijas vooral een hele grappige hond. Hij kan zichzelf goed vermaken door zelf zijn balletje (of kluifje) weg te gooien, wat ook echt  hilarisch is om te zien! In samenspel met andere honden laat hij zijn windhond talenten graag zien door pijlsnel rondjes te gaan rennen. En hoe minder goed ze hem bijhouden hoe meer plezier hij ervan heeft. En kusjes! Mijas geeft dolgraag kusjes. De hele dag. Heel veel kusjes!
 
Wij zijn superblij met onze Mijas en ik weet zeker dat hij nog veel meer kan leren! Ik ga nog met hem aan de slag met Agility en gaan samen ook steeds meer in de drukke stad wandelen en steeds meer socialiseren met kindjes (wat ook al steeds beter gaat!).
 
Nogmaals bedankt voor jullie mooie werk ACE!
 
Groetjes,
 
De familie Begeer en pootjes van Bibi, Mac en Mijas
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten