vrijdag 29 juli 2022

Goed nieuws! ACE Nederland heeft de ANBI status verkregen!

 


ACE Nederland (ingeschreven als Stichting ACE-Charity-Nederland) is opgericht als uitbreiding van de Spaanse Stichting Animal Care Espaรฑa | Spaanse Honden In Nood, afgekort als ACE|SHIN. Vorig jaar startte we met de voorbereidingen om voor Nederland de ANBI status aan te vragen.

Deze week kregen wij het goede nieuws dat ACE Nederland per 1-1-2022 de ANBI-status is toegekend. Dit wil zeggen dat de Belastingdienst ACE Nederland beschouwt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als zij zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang. Tevens mag ze niet bedoeld zijn om winst te maken en moet ze voldoen aan eisen van integriteit. En aan die eisen voldoet ACE Nederland!!

Een groot voordeel van het hebben van een ANBI status is dat giften aan ACE Nederland nu mogen worden afgetrokken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting van de gever. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om een gift of donatie aan ons te doen.

Daarnaast is ACE Nederland door de ANBI status vrijgesteld van het betalen van belastingen over schenkingen en erfenissen. Je gift wordt dus helemaal gebruikt om ons harde, maar ook mooie werk te steunen!

Giften vanuit Nederland kunnen gestort worden op de rekening t.n.v. Stichting ACE-Charity-Nederland, NL52ABNA0106944258

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met pr.nederland@ace-charity.org
Er is ook een speciale pagina beschikbaar op onze website: https://ace-charity.org/anbi/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten