donderdag 28 juli 2022

Dagboek van Fabienne - Ze was amper 2 maanden oud, en al het zoveelste slachtoffer van een geitenboer,...

Deze kleine weerloze viervoeter werd in een hel geboren, bij een gewetenloze geitenboer. Dat zijn voor mij, samen met de jagers, de meest harteloze individuen hier. Hoe deze dieren moeten lijden, dag in, dag uit is onwaarschijnlijk maar toch harde realiteit. In dit geval kon Seprona tussenkomen, en dankzij hen konden we Mar redden, een hondje dat ze eigenlijk niet nodig hadden, noch wilden, maar nu eenmaal geboren was ergens op hun terrein, uit een van hun honden (ze wisten zelfs niet dewelke). 

Mar is in zeer slechte staat aangetroffen, meer dood dan levend, en werd onmiddellijk naar een spoedkliniek gebracht waar de volgende diagnose gesteld werd: zware verwaarlozing, ondervoeding, bloedarmoede, interne en externe parasieten, huidonsteking en zware schurft,... Begin er dan maar aan,… Mar verkeerde 4 dagen in kritieke toestand, hing letterlijk tussen leven en dood, maar nu gaat het stilaan beter! 

Ze eet goed, ze heeft er zin in, ze geniet van de knuffels van haar opvanggezin waar ze nu mag blijven tot haar vertrek. Ze kreeg er de nodige verzorging, medicatie, liefde en goed eten,… Ze komt er stilaan door!

Meer informatie over Mar vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten