maandag 21 september 2020

Dagboek van Fabienne - Het verhaal van Vedett,... Wachtend aan de poort van de gevangenis,...

Elke levend wezen heeft zijn verhaal, zijn leven, zijn ervaring,… Zo ook onze Vedett,… Een prachtige hond, maar bang en teruggetrokken, met een trieste achtergrond,…

Hij was sinds pup het hondje van een man die de criminele weg ingeslaan was en de ene veroordeling achter de andere kreeg,… Hij zat regelmatig in de gevangenis. Tussen zijn veroordelingen door mocht hij al eens naar huis, voor het weekend, of tijdelijk,… Maar dit keer duurde zijn veroordeling blijkbaar wat langer en hij moest zich terug aanmelden in de gevangenis,… Hij was echter niet alleen, hij had zijn hond Vedett mee en wilde proberen hem mee binnen te krijgen in de gevangenis,… Dit werd hem uiteraard geweigerd en omdat hij niet anders kon, liet hij Vedett los aan de poort van de gevangenis.

De erg schuchtere hond zette het op een lopen nadat zijn baasje naar binnen moest. Hij bleef alsmaar naar de poort komen, maar geen mens kon hem aanraken. Hij bleef trouw aan de gevangenis leven, in de hoop dat zijn baasje straks weer bij hem was,… Maar het duurde en duurde,… En het gevangenispersoneel wilde de hond weg,… Het dodenstation werd ingeschakeld maar daar hebben wij gelukkig een stokje voor kunnen steken.

Een cipier belde ons en vroeg om dringende hulp, en zo hebben we deze lieverd met een vangkooi kunnen vangen. Hij zit nu bij ons, en is stilaan een beetje aan het ontdooien. Hij is een cross Perro de Agua dus zijn eenkennigheid is typisch voor het ras. Hij is een hele lieve, trouwe, gevoelige ziel, die een baasje zoekt die dat kan begrijpen en mee kan leven. Een beetje tijd in hem steken gaat wonderen doen,… Hij is niet een allemansvriend, maar voor zijn baasje gaat deze bijzondere, trouwe hond door een vuur!

Wie geeft hem die ene thuis die hij zo verdient ?






Meer informatie over Vedett vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten