donderdag 28 mei 2020

In nemoriam Moppie,....


Vandaag hebben wij afscheid moeten nemen van Moppie (ACE RomyRomy).
Moppie kwam in Februari 2012 in ons leven
Op Schiphol aangekomen werd dit  wezentje aan ons overgedragen,
wat was ze onzeker en bang, maar onderweg van Schiphol naar Limburg ontdooide ze en begon ze aan de kennismaking.
Eenmaal thuisgekomen werd ze opgewacht door Mambo (ACE Arthuro) die haar direct accepteerde en de eerste rondleiding in haar nieuwe huisje gaf, het ijs was gebroken en Moppie was thuis.
De eerste week was zwaar voor haar, operatie aan middenrifbreuk was een noodzaak en eten en drinken ging niet van een leiendakje, maar naar verloop van tijd ging dat ook steeds beter, zeker toen alle medicijnen afgebouwd konden worden na de operatie van het zachte gehemelte, waardoor ook het ademen verbeterde.
Mambo was haar vaste partner maar ook de andere leden van de roedel waren belangrijk voor Moppie, meer en meer had ze haar plaats verovert en accepteerde de andere honden steeds meer van deze kleine prinses, die met haar manier van doen de hele roedel domineerde, ook de nieuwkomers Cookie en Snoopy werden direct opgenomen in haar kringetje.
De afgelopen acht en een half jaar heeft ze zich een plaats verworven in de harten van ieder die haar kende, wat werd ze vrolijk als het wandelwagentje te voorschijn kwam en ze naar buiten mocht.
We waren niet John en Kariena maar de mensen met het mopsje in het karretje, wat zullen we die uitjes gaan missen.
Thuiskomen was een feest met een hondje wat zooo blij was om je te zien en dat ook liet merken.
De laatste maanden ging het langzaamaan minder met Moppie, maar de levensvreugde bleef tot vandaag toen ze ons aankeek en duidelijk maakte dat het niet meer ging, wat een pijnlijke beslissing was dat maar wel een die verdiend was voor dit prinsesje.
Laat dit sterretje nu voor ons allemaal maar schijnen in deze moeilijke tijd voor ons allen.
Groet Kariena en John 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten