donderdag 28 december 2017

Wald


Wald

Zaterdag 26-08-17
Op zaterdag 26/08/2017 om 22:36 uur is Wald  6 maanden oud op Rotterdam Airport gearriveerd.
Hij zat samen met een andere hond in een Bench opgesloten waarbij de eigenaren uit Groesbeek bleken te komen. Natuurlijk hebben we even telefoonnummers uitgewisseld om eens een keertje bij elkaar te komen. Bij het openmaken van de Bench kwam hij er al kwispelend uit en begroette iedereen hartelijk. Nadat we zijn tuigje en halsband hebben omgedaan zijn we met de auto naar Nijmegen gereden waarbij hij lekker op de achterbank heeft liggen slapen. Thuis aangekomen natuurlijk even wennen aan de nieuwe woning waarvan het de trappen niet durft te betreden.
Om ca  02:00 uur ligt hij al lekker te slapen in zijn nieuwe mand.
Zondag 27-08-17
Op zondagochtend 07:50 uur  buiten zijn eerste behoefte gedaan daarna gegeten of ook wel gevreten tjeetje  wat kan Wald snel eten, Hij heeft  per ongeluk een plas in de kamer gedaan , de rest van de dag veelvuldig naar buiten geweest om te wennen aan alle vreemde geluiden en honden.  Met name het traplopen was een angstig moment maar hij leert snel. Met behulp van wat koekjes loopt hij nu zelfstandig de trappen op en af.
Maandag 28-08-17
Op maandagochtend was de drang te hoog voor Wald en heeft hij zijn behoefte (drollen) in de kamer gedaan, wellicht moet hij nog even wennen aan het voer die hij deze keer niet volledig heeft opgegeten. Hij laat veelvuldig scheten. We besluiten om de porties wat te verminderen. Vandaag voor het eerst gewogen: 13 Kg schoon aan de haak. ’s Avonds heeft Wald samen met de poes op het balkon gezeten dus het begin is er. Voor de rest blaft hij naar haar maar neemt wel afstand. In de middag heeft hij wel gespeeld met een paar honden. De avonden buiten lopen vindt hij eng wil snel terug naar huis in zijn beschermde omgeving.
Dinsdag 29-08-17
Op dinsdagochtend om 07:15 uur heeft Wald buiten zijn behoefte (grote plas) gedaan. Om 09:00 uur na het eten zijn grote behoefte gedaan. Buiten in aanraking gekomen met diverse honden maar daar moet die niets van hebben. Wat opvalt dat hij vaak met de staart tussen de poten loopt en af en toe schijn bewegingen maakt om uit zijn tuig te springen. Blijkbaar is hij erg bang.
In de middag ongeveer 15 minuten alleen gelaten en in de entree gewacht of hij zou gaan blaffen, niets gehoord. Bij terugkomst was hij erg blij en heb hem beloont. Om 16:00 uur even honden shampoo gehaald en Wald een grondige wasbeurt gegeven.  Hij is niet erg gecharmeerd van water.

Na de eerste week bij ons heb ik geen dagelijks activiteiten meer vastgelegd hier volgt dus een samenvatting. Inmiddels is het 18-12-17 en Wald is 10 maanden heeft het nodige meegemaakt.
Hij bleek veel last van zijn darmen te hebben wat resulteerde in krampen en gewichtsafname, daarbij is hij behandeld voor de ziekte Giardia. Uiteindelijk is er na een bloedonderzoek vastgesteld dat hij ook allergisch is voor een bepaald type voer wat hij kreeg. Inmiddels moet hij tot februari hij hypoallergene voedsel van Royal Canine eten en hier reageert hij uitstekend op. Gelukkig is inmiddels alles weer in orde met hem. Hij is inmiddels al een stuk socialer geworden met andere honden. In het Heumesoord bos waar we dagelijks lopen, loopt hij gewoon los en luistert al goed naar ons. Als hij andere honden tegenkomt speelt hij hiermee, hij houd van uitdagen. Wel is hij nog erg angstig voor grote groepen mensen en vooral kinderen maar dit gaat wel goed komen we blijven hem hiermee confronteren/trainen. Al met al is het een heerlijke hond en beleven veel plezier aan hem.
Ten aanzien van de stichting ACE niets dan lof voor de begeleiding en dank voor jullie blijvende belangstelling voor Wald.
Groetjes
Frank en Irene
Geen opmerkingen:

Een reactie posten