Pagina's

donderdag 1 augustus 2024

Dagboek van Fabienne - Luci, een verloren leven.

Luci is een jong Podencootje dat bij een jager haar leven moest leiden, vastgebonden aan een zware ketting. Als vrouwtje moest zij alleen maar produceren, om snelle kleine Podencootjes op de wereld te zetten. Na haar eerste nestje kreeg ze echter epilepsie en werd ze tijdens een aanval zwaar aangevallen door de omringende Podenco’s. In plaats van haar de zorg te geven die ze nodig had, liet haar jager haar voor dood liggen.

Een buurman nam haar mee denkende dat ze overleden was, maar plots gaf ze toch nog een teken van leven, en bracht hij haar naar een dierenkliniek. Haar achterpootjes waren zwaar toegetakeld en ze had overal wonden, ze verkeerde volledig in shock. Als bij wonder overleefde Luci deze aanval én haar verwondingen… Ondertussen verblijft Luci in een opvanggezin waar ze nog steeds af en toe een epilepsieaanval krijgt.  Ze is een bijzonder integer en goed karakter, goed met katten, met kippen, iedereen, maar ze is en blijft een zorgenkindje.

We zouden haar heel graag ergens gelukkig zien maar weten ook dat deze lieverd weinig kans maakt gezien haar probleem, ook al hebben we de ziekte nu goed onder controle met medicatie. We blijven echter hopen dat er misschien toch ergens een baasje haar die ene kans wil geven…



Meer informatie over Luci vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten