Pagina's

zondag 14 juli 2024

In memoriam Tygo (ACE Albert)

Met heel veel verdriet en pijn moeten wij u jammer genoeg meedelen dat Tygo is overleden. 😭

Tygo (SHIN - Albert) is bij ons aangekomen en was eigenlijk vrij direct op zijn gemak. De eerste kennismaking met zijn nieuw zusje Rayka (Mechelaar) verliep zeer vlot en ze vonden elkaar direct om lekker te spelen met elkaar. Spelen, knuffelen en eten waren zijn favoriete bezigheden. Ook het mee gaan karpervissen met ons was voor hem iedere keer weer een leuk avontuur en bloeide hij nog meer open!

Echter bij aankomst werd verteld dat er een vals positieve test was op de ziekte Leishmania. Na enkele weken hebben we een nieuwe test laten doen en deze waren 2 x negatief. Toch ging het niet goed met onze miniman. Hij kreeg huiduitslag, deze hebben we dieper laten onderzoeken en is er uiteindelijk toch Leishmania geconstateerd.

Na 2 kuren van een recentelijk product waarvan ik de naam niet direct meer van weet, ging het veel beter met onze miniman! Hij was terug de speelse puppy die we leerde kennen bij zijn aankomst.

Alles leek vrij stabiel te zijn, tot hij weer begon te manken op 1 pootje. Opnieuw naar de dierenarts, bloed laten testen en zijn Leishmania bleek onder controle. Dus zijn mankepootje was niet te wijden aan die ziekte en we konden met een vrij gerust hart ,volgens de dierenarts, een CT-scan laten doen om te onderzoeken waarom hij mankte. Maar na zijn verdoving voor de CT-scan ging het alleen maar slechter. Dus nadat hij een dag niet meer gegeten had en hij niet meer wilde rechtstaan zijn we opnieuw naar de dierenarts gegaan. Met het slechte nieuws dat zijn bloedwaardes uitermate slecht waren en dat er niks meer aan te doen was. Zo verzwakt was hij.

Tygo was een absolute allemans vriend en deed geen vlieg kwaad. Hij was echt een tophond gewoon! 

Kleine miniman, we gaan je keihard missen! Je zal het mooiste sterretje aan de hemel zijn voor ons! Bedankt voor de mooie, korte maar krachtige tijd die je ons hebt bezorgd!

Het afscheid valt ons enorm zwaar, het was zo een lieve, leuke, speelse en jonge hond 😭

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten