Pagina's

zondag 21 juli 2024

Dagboek van Fabienne - Angèle, aan haar lot overgelaten midden in de campo.

Angèle werd helemaal onder het bloed aangetroffen, vastgebonden aan de poort van een verlaten ruïne in de campo. Ze was er door haar mens, haar “baasje”, achtergelaten, waarna ze door wilde honden aangevallen werd. Het arme beest kon zich niet verweren, noch wegrennen want een dikke koord hield deze mogelijkheid tegen. Een toevallige voorbijganger hoorde het gejank en kon haar redden. Door de ernst van haar verwondingen moest ze onmiddellijk naar een spoedkliniek gebracht worden. Ze verkeerde in shock en was gewond aan haar oortje en haar lijfje stond vol bijtwonden. 

Ondertussen is ze helemaal opgeknapt, maar ze mist een stukje van haar oortje. Het is ongelooflijk dat je je hond die jou zo koestert op die manier kan achterlaten… In deze verstikkende hitte, zonder een druppel water en geen mens die haar kan horen. Het mag een mirakel heten dat Angèle nog leeft…

Qua karakter is ze een typische Perro de Agua, een superhond als ze je kent, dan gaat ze voor jou door een vuur. Ze is een lieve en vriendelijk hond, sociaal met andere honden, maar nog wat timide tegenover (vreemde) mensen. Kortom, een schat van een hond, zeker als je van het ras houdt!





Meer informatie over haar vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten