Pagina's

zaterdag 22 juni 2024

Adoptie van Diablo is geslaagd

Het is inmiddels 14 weken geleden dat Thiago schuchter bij ons binnen wandelde en zijn nieuwe naam omarmde: Diablo. Binnen een week was hij gewend aan zijn naam en begon zijn brabantse inburgering. Dit nieuwsgierig ventje doet het heel goed, hij vond zijn plekje bij ons en heeft ons ook veel gebracht. Diablo was al snel dikke maatjes met onze oudduitse herder en zwiterse witte herder, de laatste is zijn surrogaatmama, ze waakt echt over hem en helpt ons met de opvoeding, haar grote witte pluimstaat vind hij heerlijk om bij koud weer in weg te kruipen en hij springt heerlijk frank en vrij rond haar om met haar te spelen. Als hij blij is draait hij rondjes, als een tolletje. Inmiddels gaat hij elke dag mee naar het bos om daar lekker los met de anderen te rennen, ravotten en te spelen. Zijn conditie is inmiddels heel goed en hij staat al vooraan als we in het weekend op pad gaan voor een wandeling van ca 18 km, onderweg loopt hij vrolijk los mee en blijft redelijk netjes bij, al moet je natuurlijk wel eens spontaan in een struikje aan iets gaan ruiken, je bent een pod of niet. Maar voor meelopen naast de fiets en mee hardlopen is hij ook wel in het is een sportieve jongen. 

Dit vrolijke kleine ventje heeft inmiddels wel zijn plekje gevonden en heeft veel twee en viervoetige vriendjes gemaakt, hij is positief ingesteld en zorgt voor de vrolijke noot in huis. Hij heeft inmiddels op meerdere plaatsen in huis lekkere snoezelmandjes staan waar hij regelmatig induikt, het liefst als ik erbij zit, hij trekt me dan nog net niet mee erin, maar hij laat wel heel goed weten dat hij dat fijn vind. Mijn vrouw vergelijks ons soms al net de 2 oude mannetjes op het balkon in de muppetshow. Bij ons kan hij vrij het huis in en uit lopen en in de grote tuin, dus soms zie je die twee kleine oortjes achterin de tuin bij de beek naar de eendjes staan kijken, dat vind hij fascinerend om te zien.

Al met al voelt het aan alsof hij er al veel langer en o zo met ons vertrouwd is, terwijl we elke week weer stapjes in zijn ontwikkeling zien, we stimuleren hem daarin en hij blijft karaktervol groeien, we kunnen met stelling wel zeggen dat Diablo is geslaagd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten