Pagina's

dinsdag 14 mei 2024

Dagboek van Fabienne - De jagers doen dat goed!

De nieuwe dierenwelzijnwet is al een tijdje van kracht, waarin jachthonden bestempeld worden als “gebruiksvoorwerpen”. Wel, die gebruiksvoorwerpen maken ons rescuecenter aardig vol, we kregen wéér een mama met pupjes binnen uit de campo. Het zoveelste afgedankte “gebruiksvoorwerp”, en dat mag en kan allemaal. Wij moeten elke hond steriliseren of castreren, en doen dat zeker, alleen al uit overtuiging, maar in de campo, daar zijn ze vogelvrij verklaard, want het zijn maar voorwerpen.

Deze mama kon uiteindelijk gevangen worden, met veel geduld van onze vrijwilligers. Hier is ze dan, Paky heet ze, vernoemd naar haar reddende engel. De papa schijnt een Labrador te zijn uit een van de vele huizen uit het kleine dorp. Tijdens een van zijn escapades was hij erin geslaagd om Paky zwanger te maken en dat was het dan.

De familie is nu bij ons en het werk kan beginnen: ontwormen, ontvlooien, goed kwaliteitsvoer, medische verzorging, vaccins, chip, paspoort, dagelijkse verzorging, socialisering… Voor ons zijn ze zoveel meer dan gebruiksvoorwerpen, zoveel méér!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten